+ Konuya Cevap Yaz
Toplam 8 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 8 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Şu an Engellilerin Otomobil Alımları - H Sınıfı Ehliyet kategorisindeki H sınıfı Ehliyet almak için gerekenler? isimli konuyu okuyorsunuz.
  1. #1
    Moderator Defnex - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    25 Haziran 2010
    Mesajlar
    4.680
    Konular
    2024
    Bahsedilme
    0 Mesaj

    H sınıfı Ehliyet almak için gerekenler?



    1. Kimler H sınıfı ehliyet alır?
    Cevap: Özel tertibatlı olarak imal, tadil ve teçhiz edilmiş motosiklet veya otomobil türünden araçları kullanacak sakatlar.

    2. Gerekli belgeler nelerdir?
    Cevap:
    a) Sağlık Kurulu raporu (H sınıfı ehliyet alabilir raporu)(Rapor güncel olmalıdır, yani başvuru tarihinde alınması gerekir.)
    b) 1 Ad.Sabıka kaydı (Savcılıktan temiz kağıdı)
    c) 1 Ad.Diploma Noter Tastiği, (en az ilkokul mezunu olmak)
    d) 14 Adet fotoğraf
    e) İkametgah belgesi

    3. Dönem açılış tarihleri ve sınavları ne zamandır?
    Cevap: Sürücü Sınavları her iki ayda bir olur. Kursiyerler trafik ve ilkyardım derslerinden sorumludurlar. Motor dersinden muaftırlar..

    4. Ehliyet ne kadar zamanda ve nasıl alınır?
    Cevap: Dört haftalık teorik ders süresi vardır. Geri kalan sürede de direksiyon eğitimi alınır ve sınav zamanı beklenir.

    5. H sınıfı ehliyeti olanlar hangi araçları kullanabilirler?
    Cevap: Özel tertibatlı, elden kumandalı veya otomatik vitesli araçlar kullanabilirler. Bunun belirleyicisi de alınacak Sağlık Kurulu raporudur.

    6. H sınıfı ehliyeti kullanma süresi var mı? Güncelleme söz konusu mu?
    Cevap: Bu ehliyeti ömür boyu kullanmak veya belirli aralıklarla güncellemek, alacağı Sağlık Kurulu Raporunda kesinlik kazanır. El veya ayakta ortopedik sakatlığı olanlar ve işitme engelliler H sınıfı ehliyeti ömür boyu kullanabilir.

    7. Ehliyeti olup da (B, C, D, E), herhangi bir kaza sonucu sakat duruma düşen bir kişinin almak isteyeceği H sınıfı ehliyette izleyeceği yol ne olmalıdır?
    Cevap: B-C-D-E Sınıfı ehliyetlerden birine sahip olup ancak sağlık şartlarında değişikliklerinde "H" sınıfı sürücü olur raporu alanlar Sürücü Kursuna tekrar kayıt olarak sadece direksiyon sınavına girerek H sınıfı ehliyet verilir.




  2. #2
    Üye
    Üyelik tarihi
    09 Mart 2013
    Nereden
    BALIKESİR
    Mesajlar
    2
    Konular
    0
    Bahsedilme
    0 Mesaj

    bnde ehliyet konusunda bişiler danışabilirmiyim bn 2012 de ehliyet kursuna yazılmak için rapor aldım.olumsuz geldi rapor iki defa itiraz ettim ankara hakem hastanesinden de olumsuz rapor aldım öğrenmek istediğim şu bu raporum ne kadar süre için gecerli süresi varmıdır yeni rapor almam için bilgilendirirseniz sevinirim .

  3. #3
    Editör MuTeBer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01 Ağustos 2012
    Nereden
    Selçuk Sel
    Mesajlar
    2.640
    Konular
    625
    Bahsedilme
    0 Mesaj

    Sayın Uygarca,
    Rapora ne için itiraz ettiniz. Örneğin H sınıfı sürücü belgesi alabilir ibaresi eklenmediği için mi yoksa özürlü rapor oranı düşük verildiği için mi?

  4. #4
    Üye
    Üyelik tarihi
    09 Mart 2013
    Nereden
    BALIKESİR
    Mesajlar
    2
    Konular
    0
    Bahsedilme
    0 Mesaj

    Alıntı MD Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sayın Uygarca,
    Rapora ne için itiraz ettiniz. Örneğin H sınıfı sürücü belgesi alabilir ibaresi eklenmediği için mi yoksa özürlü rapor oranı düşük verildiği için mi?
    ilk aldığım rapora itiraz etmiştim teshise nistagmus teshisi verdiler ikincisinede bakmadan aynı raporu verince hakem hastanede kesin ve itiraz hakkı bulunmayan raporu verdi

  5. #5
    Üye osnr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    19 Ekim 2014
    Nereden
    BURSA
    Mesajlar
    2
    Konular
    0
    Bahsedilme
    0 Mesaj

    Merhabalar ben H sınıfı ehliyet almak istiyorum fakat engelli raporumda H SINIFI Ehliyet kullanabilir bölümü DEĞERLENDİRİLEMEDİ yazıyor bunun için ne yapmam lazım ?

  6. #6
    Editör MuTeBer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01 Ağustos 2012
    Nereden
    Selçuk Sel
    Mesajlar
    2.640
    Konular
    625
    Bahsedilme
    0 Mesaj

    Sayın osnr,
    Hastaneden aldığınız mevcut Engelli raporunuz başka bir amaçlı istediğiniz için H Sınıfı Ehliyet açısından değerlendirilmemiş yazıyor. Mecburen yeniden hastaneye tekrar başvurup "H sınıfı ehliyet alabilir" ve ekstradan "özel tertibatla araba kullanabilir" (ÖTV siz araç almak için bu şarttır) diye ekletmeniz gerekecektir. Raporunuz eski tarihliyse mecburen tüm tetkik,tahliller yeniden istenecek yeni rapor düzenlenecektir.
    Sitemizde soru sormak için > TIKLAYIN

  7. #7
    Üye osnr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    19 Ekim 2014
    Nereden
    BURSA
    Mesajlar
    2
    Konular
    0
    Bahsedilme
    0 Mesaj

    Sayın Muteber
    ben 2014 eKPSS le İŞKURA atandım işe başlar başlamaz o zaman hastaneye gitmem gerekecek bu arada raporum benim Sürekli

  8. #8
    Editör MuTeBer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01 Ağustos 2012
    Nereden
    Selçuk Sel
    Mesajlar
    2.640
    Konular
    625
    Bahsedilme
    0 Mesaj

    Bahsettiğiniz üzere raporunuzu sadece istihdam(çalışmak) için almışsınız. raporunuzda sürekli yazması istihdam açısından geçerli olur, h sınıfı ehliyet açısından geçerliliği olmaz.
    Sitemizde soru sormak için > TIKLAYIN

+ Konuya Cevap Yaz

Benzer Konular

  1. ÖTV muafiyetinde H Sınıfı Ehliyet almak tek başına yeterli mi?
    Konu Sahibi Kayıtsız Üye Forum Engellilerin Otomobil Alımları - H Sınıfı Ehliyet
    Cevap: 5
    Son Mesaj : 16.Mart.2013, 00:34
  2. H sınıfı ehliyet almak için hastane rapor parası istiyor mu?
    Konu Sahibi Kayıtsız Üye Forum Engellilerin Otomobil Alımları - H Sınıfı Ehliyet
    Cevap: 2
    Son Mesaj : 03.Eylül.2012, 16:03
  3. %40 İşitme engelliyim.H sınıfı ehliyet almak için ne yapmam gerekiyor?
    Konu Sahibi rukiye Forum Engellilerin Otomobil Alımları - H Sınıfı Ehliyet
    Cevap: 2
    Son Mesaj : 04.Kasım.2011, 15:42
  4. H sınıfı ehliyet almak için kaç lira öderim?
    Konu Sahibi ahmet Forum Engellilerin Otomobil Alımları - H Sınıfı Ehliyet
    Cevap: 1
    Son Mesaj : 18.Haziran.2011, 13:59
  5. H sınıfı ehliyet almak için özür oranı en az ve en fazla yüzde kaç olmalı?
    Konu Sahibi önder Forum Engellilerin Otomobil Alımları - H Sınıfı Ehliyet
    Cevap: 2
    Son Mesaj : 01.Şubat.2011, 15:48

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Mesaj Yazma Yetkiniz Var
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •