İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İki Nur ve İki Hayat Hikayesi

İki Nur ve İki Hayat Hikayesi , Gerçek Hayat Hikayesi

Merhaba arkadaşlar,
Bizler isimleri aynı ama hayattan farklı darbelere uğramış talihsiz iki bayanız…
İlkimiz büyük nur, komşumuzun kızı 33 yaşlarında bir bacak ağrısıyla doktora gitti ve akciğer kanseri olduğunu öğrendi…
Kızcağızın kendisi ve annesi yıkıldı. Bu hastalığa yenilmeyelim dediler tüm imkanlarıyla hastane hastane gezdiler, tam bir parça iyi olacağı dönemlerde bizim nur abla birine aşık oldu ve çocuk bunu her haliyle kabul etti. Ben Nur’u ezdirmem ve ömrünün sonuna kadar varım dedi.

Nur abla ne yapsın, bekar ölmek istemiyorum diye düşünerek, belki bir kızım olur, adını Nur koyarım, ben yaşamadım, bari kızım yaşar düşüncesiyle o kişiyle evlendi. Evlendikten kısa bir süre sonra duyduk ki evlendiği kişi alkolikmiş, içip içip kızı dövermiş. Buda yetmiyormuş gibi kıza her türlü eziyeti yapar, horlanırmış. Nur hanım sen kokuyorsun, dayanamıyorum kalk ağzını yıka der, 2 dakika sonrada bu uyduruk bahaneden, evde tartışmalar çıkarmış.

Tabiki kokacak nefesi, o akciğerinden rahatsız bir kız, sonunda 3. ayda kızı annesinin evine yolladı ve kızın hastalığı 2 günde arttı, ateşini düşüremediler ve kızcağız kalan 1 ayın içerisinde vefat etti…

2. Nur benim hepiniz var artık beni tanıyorsunuz, eli rahatsız %60 raporu olan ve iki insan nurun kolunu gördüğünde, sen psikopat mısın denilen, buyurun hayırdır, neden böyle dediniz, benim gibi güler yüzlü bir kızın neresi psikopata benziyor dediğimde, kolumdaki dikişleri gösterilen Nur benim.

Evet arkadaşlar bir sevdiğim arkadaşımın dediği gibi, kolumdaki dikişler, fermuar gibi ve insanlar kolumun engelini görmeden ön yargıyla yaklaşıyorlar, hanımefendi jilet izimi dedikleri zaman gülüyorum ve bileğimi işaret ediyorum, ufacık bir pardon la iş kapanıyor sanıyorlar.

İşte hayat böyle acımasız, ön yargılar ve insanların acımasız davranışları, söylemleri biz engellileri çok üzüyor.
Hayatınızda böyle insanlarla karşılaşmamanız dileğiyle, sevgiyle kalın.

Yazar: Nur Kılıç

Bu makalenin sesli anlatımını aşağıdaki videodan dinleyebilirsiniz.

İki Nur ve İki Hayat Hikayesi

Bir yorum

Bir yanıt yazın