İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Engelli bir kadın olmak…

Aslında bu yazıyı başlarken, engelli bir kadının duygularını,hissettiklerini nasıl anlatırım bilmiyorum.Ama bir an için onların yerine kendimi koyarak anlatmaya çalışacağım.
Engelli kadınlar erkeklere göre daha bir zor durumdalar.Engelli kadınlar erkekler kadar kolay iş bulamıyor.Toplumun kadına bakış anlayışı çoğu yerde “otursun evde”,” Kadın kısmı çalışır mı?”,O’nun görevi kocasına,çocuklarına hizmet etmek, ev işlerine bakmak gibi köhne inanışlar sayesinde kadınlar geri plana itilmektedirler.Engelli bir kadın ise bu konuda zorluklarla mücadele etmesi daha bir zor gibi geliyor bana.Bir iş başvurusuna gidecek her işe uygun olmadığı gibi günümüz koşullarında da her adreste ki işe gidemeyecek olması ayrı bir sorun olarak ortaya çıkıyor.

Daha bir başka açıdan da bu konuyu irdeleyelim.Engelli bir kadının kadın-erkek ilişkilerinde ki durumunu ele alalım. Erkeklerin genellikle kadınlarda dikkat ettiği ilk husus fiziki görünüş olduğunu, daha sonrasında kişilik ve düşünce yapısının uyumunun geldiği ve bu durumun yadsınamaz bir gerçek olduğunu iddaa edenler de bir hayli çoktur.Bu bağlamda engelli bir kadının engelsiz bir erkekle evlenmesi çok zor bir durum olduğundan kendi engeline yakın birisiyle evlenmek zorunda kaldıklarını düşünüyorum. Engelli kadının sevgisi platonik olmaktan ileri bir aşamaya geçemiyor.Çünkü onlar daha bir ezik hissediyor kendini.Tanrının kadına vermiş olduğu en büyük ilgiyi çeken fiziki çekicilikten bu anlamda uzak kalmış olmaları kendilerine olan güveni sarsmaktadır.Elbette sevgi,aşk olgusu bu ilişkilerde önemli unsur ama bu fiziki özelliklerde duyguları tetikleyici bir etkisi olduğunu da unutmamak gerekir.

Dünya Kadınlar Günü’nde sevginin ve saygının en yücesini hak eden kadınlarımızı tebrik ediyor, daha adil ve cinsiyet ayrımcılığının sona erdiği bir dünya diliyorum.

Yazar:NoEngel

2 Yorum

  1. Hakan-can kardeşim,
    Bu zorlukların üstesinden gelebilecek güçlü kadın olmak için malesef çok büyük bir gayret göstermeleri gerekmektedir.Güçlü kadınların her zaman olması temennisiyle…
    Değerli yorumun için çok teşekkürler.

  2. Eline sağlık kardeşim,yazdıklarına katılıyorum ve ufak bir ilave ekliyelim buraya….

    Engelli kadınlar,erkeklere göre biraz daha zor durumda oldukları doğru olabilir ancak bu zorlukların üstesinden gelen müthiş güçlü bayanlar var,onları ayrıyetten tebrik etmek gerek…

Bir yanıt yazın