Reklam alanı-1
Dikkat: Forum bütün Üyelere Kapatılmıştır!
Sadece Yöneticiler Forumu görebilirler.

Otizm Glutensiz Yemek Tarifleri

Tuzlu çörek Hamurunun Malzemeleri: http://www.glutensiz.com/Tuzlu%20Corek.JPG1+1/2 bardak pirinç unu 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz 2 yumurta + 1yumurta sarısı 1/3 bardak sıvı yağ 1/4 bardak un Bulabilirseniz ksantan gum (ya da Dr. Otker'in kıvam vericisi)

Konuyu değerlendir: Otizm Glutensiz Yemek Tarifleri

5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 5326 kez incelendi.

  1. Üyelik tarihi
    Temmuz.2010
    Nereden
    istanbul
    Mesajlar
    646

    Otizm Glutensiz Yemek Tarifleri

    Tuzlu çörek
    Hamurunun Malzemeleri:
    • 1+1/2 bardak pirinç unu
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 2 yumurta + 1yumurta sarısı
    • 1/3 bardak sıvı yağ
    • 1/4 bardak un
    • Bulabilirseniz ksantan gum (ya da Dr. Otker'in kıvam vericisi)
    Un, kabartma tozu, tuzu ve ksantan gumu (ya da kıvam vericiyi) bir kapta karıştırın. Ayırın. Ayrıca bir kapta, yumurta, yağ ve sütü karıştırın. Un karışımını ilave edin ve çatalla / elle yoğurun. Yağlanmış tepsiye, şekil vererek dizin. Üzerlerine yumurta sarısı (azıcık yağla karıştırın) ve çörek otu, ya da susam serpin. 150°C fırında pişirin. Yaklaşık 12 adet çıkıyor.

    Dilerseniz oklavayla açıp, incelterek, bisküvi şeklinde de yapabilirsiniz.
    Çikolatalı Kek
    İçinin Malzemeleri:
    • 1/2 bardak sıvı yağ
    • 1/2 bardak şeker (orijinalde 2 bardak)
    • 3 yumurta
    • 1 paket vaniya
    • 1/2 su bardağı yoğurt+1 yemek kaşığı erimiş katıyağ
    • 1 3/4 pirinç unu
    • 1/3 bardak patates nişastası
    • 1/3 bardak soya unu
    • 1 çorba kaşığı mısır nişastası
    • 1/2 paket Dr. Oetker Kıvam verici (içinde modifiye patates nişastası, pudra şekeri ve kıvam verici (ksantan gum) var)
    • 1/4 bardak kakao
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 çay kaşığı karbonat
    • 1/2 çorba kaşığı tuz
    • 1 bardak sıcak su
    Üzerinin malzemeleri:
    • 1/2 bardak erimiş tereyağ
    • 1/2 bardak kakao
    • 1 paket vanilya
    • 1 bardak pudra şekeri (orijinali 3 bardak)
    • 1/4 bardak süt
    İçinin hazırlanması:
    Sıvı yağ ve şekeri çırpın. İçine yumurtaları ve vanilyayı ekleyin. Yoğurt ve tereyağı da karıştırın. Ayrıca bir kapta unları, nişastaları, kakaoyu, kabartma tozunu, karbonatı karıştırın. Önceki karışıma ekleyin. İyice çırpın. Suyu bir kerede ilave edin ve çırpın. Yağlanmış (24cm. civarında) kalıba dökünüz. 175°C'de pişiriniz.
    Üzerinin hazırlanması:
    Erimiş tereyağı ve kakaoyu karıştırın. Vanilyayı ve daha sonra pudra şekerini ilave edin. En son sütü de ilave ederek, iyice çırpın. Fırından çıkardığınız kek soğuyunca üzerine sürünüz.
    Uzun olduğuna bakmayın, çok kolay ve çok lezzetli...!

    Ekmek (Mayasız)
    Malzemeler:


    • 2 bardak Pirinç Unu
    • 1 bardak Patates Nişastası
    • 1/2 bardaktan biraz az Mısır unu,
    • 1/2 bardak Soya Unu (1 kaşık Humus Unu, veya 1 kaşık Patates Unuyla 1/2 bardağa tamamlayın)
    • 1/2 bardak Glutensiz un (Sinangil, Glutano, vs...) = Yani toplam 4+1/2 bardak un (daha fazla un karışım alternatifleri için "Haberler" bölümüne tıklayınız)
    • 1 çay kaşığı sıvı yağ
    • 1 yumurta (çırpılmış) oda sıcaklığında
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı şeker
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 çay kaşığı karbonat (istenirse)
    • 2,5 bardak süt (veya su) oda sıcaklığında
    Ekmek makinasına sırayla en altta süt, yumurta, tuz, şeker ve yağ olarak, üzerine un karışımı, kabartma tozu ve karbonat eklenir (unları ve kabartma tozunu önceden bir yerde karıştırırsanız daha iyi olur). Ekmek makinasında, karıştırma esnasında, bir spatula ile karışıma yardım edin, un iyice karışsın. Mayalanma olmadığından, en az bekleme süresi olan programda pişirilir. (Mutlaka bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır...)
  2. 31.Temmuz.2010, 16:58
    #1
    Tuzlu çörek
    Hamurunun Malzemeleri:
    • 1+1/2 bardak pirinç unu
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 2 yumurta + 1yumurta sarısı
    • 1/3 bardak sıvı yağ
    • 1/4 bardak un
    • Bulabilirseniz ksantan gum (ya da Dr. Otker'in kıvam vericisi)
    Un, kabartma tozu, tuzu ve ksantan gumu (ya da kıvam vericiyi) bir kapta karıştırın. Ayırın. Ayrıca bir kapta, yumurta, yağ ve sütü karıştırın. Un karışımını ilave edin ve çatalla / elle yoğurun. Yağlanmış tepsiye, şekil vererek dizin. Üzerlerine yumurta sarısı (azıcık yağla karıştırın) ve çörek otu, ya da susam serpin. 150°C fırında pişirin. Yaklaşık 12 adet çıkıyor.

    Dilerseniz oklavayla açıp, incelterek, bisküvi şeklinde de yapabilirsiniz.
    Çikolatalı Kek
    İçinin Malzemeleri:
    • 1/2 bardak sıvı yağ
    • 1/2 bardak şeker (orijinalde 2 bardak)
    • 3 yumurta
    • 1 paket vaniya
    • 1/2 su bardağı yoğurt+1 yemek kaşığı erimiş katıyağ
    • 1 3/4 pirinç unu
    • 1/3 bardak patates nişastası
    • 1/3 bardak soya unu
    • 1 çorba kaşığı mısır nişastası
    • 1/2 paket Dr. Oetker Kıvam verici (içinde modifiye patates nişastası, pudra şekeri ve kıvam verici (ksantan gum) var)
    • 1/4 bardak kakao
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 çay kaşığı karbonat
    • 1/2 çorba kaşığı tuz
    • 1 bardak sıcak su
    Üzerinin malzemeleri:
    • 1/2 bardak erimiş tereyağ
    • 1/2 bardak kakao
    • 1 paket vanilya
    • 1 bardak pudra şekeri (orijinali 3 bardak)
    • 1/4 bardak süt
    İçinin hazırlanması:
    Sıvı yağ ve şekeri çırpın. İçine yumurtaları ve vanilyayı ekleyin. Yoğurt ve tereyağı da karıştırın. Ayrıca bir kapta unları, nişastaları, kakaoyu, kabartma tozunu, karbonatı karıştırın. Önceki karışıma ekleyin. İyice çırpın. Suyu bir kerede ilave edin ve çırpın. Yağlanmış (24cm. civarında) kalıba dökünüz. 175°C'de pişiriniz.
    Üzerinin hazırlanması:
    Erimiş tereyağı ve kakaoyu karıştırın. Vanilyayı ve daha sonra pudra şekerini ilave edin. En son sütü de ilave ederek, iyice çırpın. Fırından çıkardığınız kek soğuyunca üzerine sürünüz.
    Uzun olduğuna bakmayın, çok kolay ve çok lezzetli...!

    Ekmek (Mayasız)
    Malzemeler:


    • 2 bardak Pirinç Unu
    • 1 bardak Patates Nişastası
    • 1/2 bardaktan biraz az Mısır unu,
    • 1/2 bardak Soya Unu (1 kaşık Humus Unu, veya 1 kaşık Patates Unuyla 1/2 bardağa tamamlayın)
    • 1/2 bardak Glutensiz un (Sinangil, Glutano, vs...) = Yani toplam 4+1/2 bardak un (daha fazla un karışım alternatifleri için "Haberler" bölümüne tıklayınız)
    • 1 çay kaşığı sıvı yağ
    • 1 yumurta (çırpılmış) oda sıcaklığında
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı şeker
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 çay kaşığı karbonat (istenirse)
    • 2,5 bardak süt (veya su) oda sıcaklığında
    Ekmek makinasına sırayla en altta süt, yumurta, tuz, şeker ve yağ olarak, üzerine un karışımı, kabartma tozu ve karbonat eklenir (unları ve kabartma tozunu önceden bir yerde karıştırırsanız daha iyi olur). Ekmek makinasında, karıştırma esnasında, bir spatula ile karışıma yardım edin, un iyice karışsın. Mayalanma olmadığından, en az bekleme süresi olan programda pişirilir. (Mutlaka bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır...)
    Twitter Facebook Google+
  3. Üyelik tarihi
    Temmuz.2010
    Nereden
    istanbul
    Mesajlar
    646
    Tavuk Göğsü (Tarif Sn. Seda Sayın)
    Malzemeler:
    • 5 yemek kaşığı glutensiz un
    • 1,5 kg. süt
    • 1/2 paket margarin
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 1 paket vanilya
    Üzerinin Malzemeleri:
    • Hindistancevizi
    • Çikolata parçacıkları

    Bir tencerenin içinde margarin eritilir. Daha sonra glutensiz un ilave edilir ve kavrulur. Muhalebi kıvamına gelince, içine vanilya ve toz şeker de eklenip, biraz daha kavrulup, ateşten indirilir. Dikdörtgen şeklindeki borcama dökülüp hindistancevizi ve çikolata parçacıklarıyla süslenip, buzdolabında bekledikten sonra servis yapılır.
    Makarnalı börek (Tarif Sn. Seda Sayın)
    Malzemeler:
    • 1,5 kase glutensiz un
    • 1 adet yumurta
    • 1,5 yemek kaşığı yoğurt
    • 1,5 yemek kaşığı süt
    • 1 paket kabartma tozu
    • Tuz ve sıvı yağ
    İç malzemeleri:
    • Glutensiz spagetti makarna
    • 1 yumurta
    • 1/2 yemek kaşığı yoğurt
    • 1/2 yemek kaşığı süt
    • Lor peyniri, ya da beyaz peynir (Arzuya göre kıyma)
    • Maydanoz
    • Sıvı yağ
    • Tuz
    1,5 kase unun ortasını havuz şeklinde açıp, ortasına yumurta, yoğurt, yağ, süt, kabartma tozu ve tuzu katıp yoğurmaya başlarız. Merdaneyle açılacak kıvama gelene kadar yoğururuz. Elde ettiğimiz hamurdan iki yuvarlak parça yaparız. Hamurun bir tanesini açmaya başlarız. Olabildiğince yuvarlak bir şekilde açtığımız hamuru, yağladığımız yuvarlak bir tepsiye koyarız. Diğer bir kapta haşlanmış olan spagettileri, yumurtayı, yoğurdu, sütü, peyniri ve maydanozu iyice karıştırırız. Yapmış olduğumuz bu harcı, hazırladığımız hamurun üstüne iyice yayarız. Üzerine, tekrar yuvarlak hamur açarız. 1 tane yumurtayla yağı karışırıp, kızarması için üzerine süreriz. Daha sonra, isteğe göre susam serperek 200 °C'lik fırında pişiririz. Fırından çıkar çımaz üzerine 1 bardak soğuk su dökeriz.
    ***
  4. 31.Temmuz.2010, 17:00
    #2
    Tavuk Göğsü (Tarif Sn. Seda Sayın)
    Malzemeler:
    • 5 yemek kaşığı glutensiz un
    • 1,5 kg. süt
    • 1/2 paket margarin
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 1 paket vanilya
    Üzerinin Malzemeleri:
    • Hindistancevizi
    • Çikolata parçacıkları

    Bir tencerenin içinde margarin eritilir. Daha sonra glutensiz un ilave edilir ve kavrulur. Muhalebi kıvamına gelince, içine vanilya ve toz şeker de eklenip, biraz daha kavrulup, ateşten indirilir. Dikdörtgen şeklindeki borcama dökülüp hindistancevizi ve çikolata parçacıklarıyla süslenip, buzdolabında bekledikten sonra servis yapılır.
    Makarnalı börek (Tarif Sn. Seda Sayın)
    Malzemeler:
    • 1,5 kase glutensiz un
    • 1 adet yumurta
    • 1,5 yemek kaşığı yoğurt
    • 1,5 yemek kaşığı süt
    • 1 paket kabartma tozu
    • Tuz ve sıvı yağ
    İç malzemeleri:
    • Glutensiz spagetti makarna
    • 1 yumurta
    • 1/2 yemek kaşığı yoğurt
    • 1/2 yemek kaşığı süt
    • Lor peyniri, ya da beyaz peynir (Arzuya göre kıyma)
    • Maydanoz
    • Sıvı yağ
    • Tuz
    1,5 kase unun ortasını havuz şeklinde açıp, ortasına yumurta, yoğurt, yağ, süt, kabartma tozu ve tuzu katıp yoğurmaya başlarız. Merdaneyle açılacak kıvama gelene kadar yoğururuz. Elde ettiğimiz hamurdan iki yuvarlak parça yaparız. Hamurun bir tanesini açmaya başlarız. Olabildiğince yuvarlak bir şekilde açtığımız hamuru, yağladığımız yuvarlak bir tepsiye koyarız. Diğer bir kapta haşlanmış olan spagettileri, yumurtayı, yoğurdu, sütü, peyniri ve maydanozu iyice karıştırırız. Yapmış olduğumuz bu harcı, hazırladığımız hamurun üstüne iyice yayarız. Üzerine, tekrar yuvarlak hamur açarız. 1 tane yumurtayla yağı karışırıp, kızarması için üzerine süreriz. Daha sonra, isteğe göre susam serperek 200 °C'lik fırında pişiririz. Fırından çıkar çımaz üzerine 1 bardak soğuk su dökeriz.
    ***
  5. Üyelik tarihi
    Temmuz.2010
    Nereden
    istanbul
    Mesajlar
    646
    Glütensiz erişte.(şehriye yerine de kullanabilirsiniz.)
    Malzeme

    6 adet yumurta
    Alabildiği kadar glütensiz un ve pirinç unu
    Bir tutam tuz.

    Yapılışı

    Altı yumurtayı bir yoğurma kabına kırılır. Bir tutam tuz atılır. ve alabildiği kadar glütensiz un 1/3 oranında pirinç unuyla katı bir hamur elde edilir ve iyice yoğrulur. Yarım saat bekletildikten sonra mermere serpilen unla iyice yoğrulur. Küçük yumaklar yapılır ve bu yumaklardan küçük yufkalar açılır.

    Çok hassas bir hamur olduğu için nazik darbelerle açmak iyi olur. Bu yufkaları bir masa üzerine serilmiş temiz bir örtü üzerine serilir. Bir kaç saat yufkaların kuruması beklenir.

    Kuruduktan sonra bildiğimiz her hangi bir erişte boyutunda kesilir. Üzerine un serpip nazikçe harmanlanır. Ve yine temiz bir örtü üzerinde kuruması için tahmini iki gün bekletilir. İklime göre bu süreyi her kes kendi ayarlayabilir.

    Çorbalarda kullanabilirsiniz. Ben ince kesiyorum ve pilavlara da şehriye yerine kullanıyorum.(glütensiz şehriye her zaman bulunamayabiliyor. Ayrıca şehriye bile olsa bir miktar koruyu olabileceği düşüncesi kendi yapma isteğimi tetikliyor)

    Afiyet olsun.
    hülya
    karabuğdaylı içliköfte(glitensiz)

    köftenin dışı için malzeme
    1-su bardağı karabuğday(greçka)
    2-su bardağı su
    1-çay bardağından az mısır yada pirinç nişastası
    ailenin alışkanlıklarına göre bir tutam tuz,bir tutam kimyon,karabiber,kırmızı biber.

    iki subardağı su bir tencerede kaynatılır
    siyahları ayıklanan karabugday iyice yıkandıktan sonra kaynamakta olan suya ilave edilir.bir tutam tuz eklendikten sonra suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirilir.

    pişen karabuğday soğuduktan sonra robot da çekilir.çok hamur olmaması gerekli.sonra nişasta ve diğer baharatlar eklenerek iyice yoğrulur.elde edilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak içi oyulup zevkinize göre hazırladığınız iç koyulur ve nazik hareketlerle kapatılır.

    arzuya göre haşlayarak yada kızartarak yenebilir.(haşlama tavsiye edilir.)

    afiyet olsun.

    bunlar kendi oluşturduğum tarifler.genellikle ölçüleri göz kararı ile ve deneme yanılma yöntemiyle buluyorum.

    Glutensiz Ekmek
    Hamur
    Bir paket sinangir glitensiz un
    2 yumurta
    Biraz süt
    Biraz zeytin yagı
    Bir tutam tuz
    Tatlı kaşıgından az maya
    Bir çay bardağından az mısır yada pirinç nişastası
    bir adet soda(maden suyu)

    Tüm malzeme karıştırlır kulak memesi kıvamına gelene kadar sodayla yogrulur.mayalanmaya bırakılır.istediğniz şekilde ve büyüklükte ekmek simit puaça yapmak için kullanabilirsiniz.kalanını dolapta saklayıp tekrar kullanabilirsiniz.

    ölçüleri küçültebilirsiniz.yada hamurun fazlasını dondurucuda ilerki bir zaman için saklayabilirsiniz.

    ölçüleri dedim ama ben pek ölçü kullanmıyorum.göz kararı yapıyorum.sodayla yapılan hamur biraz daha kıvamlı oluyor.

    afiyet olsun
    hülya.
    http://www.farklihayat.com/showthrea...lanabilirsiniz-)
    Asperger Sendromu, Otizm - Home
  6. 29.Ağustos.2010, 21:43
    #3
    Glütensiz erişte.(şehriye yerine de kullanabilirsiniz.)
    Malzeme

    6 adet yumurta
    Alabildiği kadar glütensiz un ve pirinç unu
    Bir tutam tuz.

    Yapılışı

    Altı yumurtayı bir yoğurma kabına kırılır. Bir tutam tuz atılır. ve alabildiği kadar glütensiz un 1/3 oranında pirinç unuyla katı bir hamur elde edilir ve iyice yoğrulur. Yarım saat bekletildikten sonra mermere serpilen unla iyice yoğrulur. Küçük yumaklar yapılır ve bu yumaklardan küçük yufkalar açılır.

    Çok hassas bir hamur olduğu için nazik darbelerle açmak iyi olur. Bu yufkaları bir masa üzerine serilmiş temiz bir örtü üzerine serilir. Bir kaç saat yufkaların kuruması beklenir.

    Kuruduktan sonra bildiğimiz her hangi bir erişte boyutunda kesilir. Üzerine un serpip nazikçe harmanlanır. Ve yine temiz bir örtü üzerinde kuruması için tahmini iki gün bekletilir. İklime göre bu süreyi her kes kendi ayarlayabilir.

    Çorbalarda kullanabilirsiniz. Ben ince kesiyorum ve pilavlara da şehriye yerine kullanıyorum.(glütensiz şehriye her zaman bulunamayabiliyor. Ayrıca şehriye bile olsa bir miktar koruyu olabileceği düşüncesi kendi yapma isteğimi tetikliyor)

    Afiyet olsun.
    hülya
    karabuğdaylı içliköfte(glitensiz)

    köftenin dışı için malzeme
    1-su bardağı karabuğday(greçka)
    2-su bardağı su
    1-çay bardağından az mısır yada pirinç nişastası
    ailenin alışkanlıklarına göre bir tutam tuz,bir tutam kimyon,karabiber,kırmızı biber.

    iki subardağı su bir tencerede kaynatılır
    siyahları ayıklanan karabugday iyice yıkandıktan sonra kaynamakta olan suya ilave edilir.bir tutam tuz eklendikten sonra suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirilir.

    pişen karabuğday soğuduktan sonra robot da çekilir.çok hamur olmaması gerekli.sonra nişasta ve diğer baharatlar eklenerek iyice yoğrulur.elde edilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak içi oyulup zevkinize göre hazırladığınız iç koyulur ve nazik hareketlerle kapatılır.

    arzuya göre haşlayarak yada kızartarak yenebilir.(haşlama tavsiye edilir.)

    afiyet olsun.

    bunlar kendi oluşturduğum tarifler.genellikle ölçüleri göz kararı ile ve deneme yanılma yöntemiyle buluyorum.

    Glutensiz Ekmek
    Hamur
    Bir paket sinangir glitensiz un
    2 yumurta
    Biraz süt
    Biraz zeytin yagı
    Bir tutam tuz
    Tatlı kaşıgından az maya
    Bir çay bardağından az mısır yada pirinç nişastası
    bir adet soda(maden suyu)

    Tüm malzeme karıştırlır kulak memesi kıvamına gelene kadar sodayla yogrulur.mayalanmaya bırakılır.istediğniz şekilde ve büyüklükte ekmek simit puaça yapmak için kullanabilirsiniz.kalanını dolapta saklayıp tekrar kullanabilirsiniz.

    ölçüleri küçültebilirsiniz.yada hamurun fazlasını dondurucuda ilerki bir zaman için saklayabilirsiniz.

    ölçüleri dedim ama ben pek ölçü kullanmıyorum.göz kararı yapıyorum.sodayla yapılan hamur biraz daha kıvamlı oluyor.

    afiyet olsun
    hülya.
    http://www.farklihayat.com/showthrea...lanabilirsiniz-)
    Asperger Sendromu, Otizm - Home
  7. Üyelik tarihi
    Temmuz.2010
    Nereden
    istanbul
    Mesajlar
    646
    FINDIKLI BİSKÜVİ




    çölyak ve otizmdeki glutensiz diete uygun bir tarif... hem doğal hem lezzetli..
    FINDIKLI BİSCOTTİ:
    1 yumurta akı
    1 çimdik tuz
    1 ç.b. toz şeker
    3 ç.b. rondoda çekilmiş fındık kırığı
    1 tatlı kaşığı (silme) toz zencefil
    üzerine :damla çikolata
    YAPILIŞI:
    yumurta akı ile bir çimdik tuz 10 dk mikserle kar halini alıncaya dek çırpılır.diğer malzemeler eklenir kaşıkla karıştırılır.yağlı kağıt serilmiş tepsiye 1'er kaşık eklenir.damla çikolata ile süslenir.175 derecede 10 dakika hafif sararıncaya dek pişirilir.AFİYET OLSUN

    http://glutensiztarifler.blogspot.com/
  8. 06.Ekim.2010, 23:37
    #4
    FINDIKLI BİSKÜVİ




    çölyak ve otizmdeki glutensiz diete uygun bir tarif... hem doğal hem lezzetli..
    FINDIKLI BİSCOTTİ:
    1 yumurta akı
    1 çimdik tuz
    1 ç.b. toz şeker
    3 ç.b. rondoda çekilmiş fındık kırığı
    1 tatlı kaşığı (silme) toz zencefil
    üzerine :damla çikolata
    YAPILIŞI:
    yumurta akı ile bir çimdik tuz 10 dk mikserle kar halini alıncaya dek çırpılır.diğer malzemeler eklenir kaşıkla karıştırılır.yağlı kağıt serilmiş tepsiye 1'er kaşık eklenir.damla çikolata ile süslenir.175 derecede 10 dakika hafif sararıncaya dek pişirilir.AFİYET OLSUN

    http://glutensiztarifler.blogspot.com/
  9. Üyelik tarihi
    Temmuz.2010
    Nereden
    istanbul
    Mesajlar
    646
    KARABUĞDAY GLUTENSİZ

    Karabuğday kolay hazırlanan ve çabuk pişen bir yemektir. Karabuğdayın yenilebilir kısmı bir kabuk içinde bulunan üçgen şeklindeki taneleridir. Bu taneler buharda, kaynatılarak, fırında ve kahvaltı gevreği olarak tüketilebilir. Karabuğday Gluten icermez, Gluten Free sertifikasına sahiptir. Çölyak hastaları tarafından güvenle tüketilebilir. Şeker hastalığının kontrolü için destekleyici olabilir. İçerdiği proteinlerin ise yüksek kolestrolü düşürdüğü kalp hastalığı riskinin azalmasında yardımcı olduğu bilinmektedir.

    Ürün Özellikleri :
    Karabuğday (Greçka), isminden dolayı tahıllarla birlikte ele alınıp sınıflandırılmasına rağmen Gramineae (Buğdaygiller) familyasına dahil değildir. Üçgen şeklindeki tohumları tüketilen, Rusya, Ukrayna, Kuzey ve Doğu Avrupa, Kuzey Amerika, Japonya ve Çin gibi ülke ve bölgelerde üretilen bir bitkidir. Polygonaceae (Kuzukulağıgiller) familyasına dahildir.
    Karabuğday’da Gluten Maddesi Bulunmaz.
    Gluten, Çölyak (Celiac) hastalarının kesinlikle kaçınması gereken bir besin maddesidir. Çünkü çölyak hastalarının glutenli besin maddelerini sindirmeleri mümkün değildir. Eğer bu hastalar gluten ihtiva eden gıdalar alırlarsa bağırsak duvarları kızarıp kabarır, tahriş olur. Daha ileri durumlarda ishal, gaz, şişkinlik, kramp hatta ağrı gibi karınla ilgili bazı problemler yaşarlar.

    Karabuğday (Greçka), isminden dolayı tahıllarla birlikte ele alınıp sınıflandırılmasına rağmen Gramineae (Buğdaygiller) familyasına dahil değildir. Üçgen şeklindeki tohumları tüketilen, Rusya, Ukrayna, Kuzey ve Doğu Avrupa, Kuzey Amerika, Japonya ve Çin gibi ülke ve bölgelerde üretilen bir bitkidir. Polygonaceae (Kuzukulağıgiller) familyasına dahildir.
    Karabuğday’da Gluten Maddesi Bulunmaz.

    Gluten, Çölyak (Celiac) hastalarının kesinlikle kaçınması gereken bir besin maddesidir. Çünkü çölyak hastalarının glutenli besin maddelerini sindirmeleri mümkün değildir. Eğer bu hastalar gluten ihtiva eden gıdalar alırlarsa bağırsak duvarları kızarıp kabarır, tahriş olur. Daha ileri durumlarda ishal, gaz, şişkinlik, kramp hatta ağrı gibi karınla ilgili bazı problemler yaşarlar.
    Kan Şekerinin Daha İyi Kontrolü ve Daha Düşük Şeker Hastalığı Riski.
    Karabuğdayda bulunan besinler kan şekerinin kontrolüne katkıda bulunur. Rafine beyaz undan yapılmış ekmekle karabuğday tanelerinin kan şekeri üzerine etkileri test edilerek karşılaştırılmış, karabuğdayın kandaki şekeri ve insülin cevabını önemli oranda azalttığı görülmüştür.
    Karabuğday'ın açlık duygusunu bastırmadaki etkisinin de en üst derecede olduğu saptanmıştır. Iowa'da 36.000 kadın üzerinde yapılan ve 6 yıl süren tam hububat ve şeker hastalığının etkilerinin araştırıldığı bir çalışmada günde 3 porsiyon karabuğday gibi tam hububat tüketen kadınların, haftada bir porsiyon tüketenlerle kıyaslandığında %21 oranında daha az şeker hastalığına yakalanma riskine sahip oldukları tespit edilmiştir. Çünkü karabuğday mükemmel bir magnezyum kaynağıdır. Bu da önemli bir noktadır. Daha çok magnezyumca zengin gıdalarla beslenen kadınların bu gıdaları az tüketenlerle kıyaslandığında %24 daha düşük şeker hastalığına yakalanma riskine sahip oldukları anlaşılmıştır.
    Karabuğday İnsan Vücudunda İstenmeyen Kolesterolün Azaltılmasında Etkilidir.
    İnsan vücudu karabuğdayda bulunan proteinin % 74’ünü kullanabilir. Diğer bazı gıdalar da yüksek proteine sahiptir ancak çoğu yüksek oranda yağ ihtiva eder. Oysa karabuğday hemen hemen yağsızdır.
    Kalp Hastalıklarına ve Kansere Karşı Koruyucu Bir Bitkidir.
    Özellikle Karabuğday gibi tam tanelerde çok bulunan ve fitokimyasalların bir tipi olan bitki lignanları bağırsaklardaki flora tarafından enterolakton’a çevrilir. Bu bileşiğin göğüs kanseri ve hormona dayalı kanser tiplerine ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu olduğu anlaşılmıştır. Karabuğday gibi tam taneler, kuruyemişler, tohumlar ve çilek, böğürtlen gibi gıdalar bitki lignanları için zengin kaynaklardır. Yine kahve ve çay gibi bazı içeceklerde de bol miktarda bulunur. Journal of Nutrition'da Ekim 2004’de basılan bir çalışmada Danimarka’da menopoz sonrası 857 kadının kanlarındaki enterolakton seviyesi ölçülmüş, daha çok karabuğday gibi tam taneli gıdaları tüketen kadınların kanında bu koruyucu lignan seviyesi önemli oranda daha yüksek bulunmuştur.
    Karabuğday Karaciğerin Çalışmasını Kolaylaştıran Choline İhtiva Eder.
    Yüksek Tansiyon ve Kansızlığa Karşı Korur.
    Potasyum, magnezyum, fosfor ve demir karabuğdayda bol miktarda bulunur. Demir diğer tahıllarda olduğundan daha yüksektir. Bu mineraller yüksek tansiyon ve kansızlıkta çok önemli bir role sahiptirler.
    Japon araştırmacılar karabuğdayın vücudu rahatlattığını, iltihaplanmayı, aşırı terlemeyi, burun kanamasını iyileştirdiğini ve önlediğini ve bağırsakların fonksiyonlarının iyi bir şekilde devamlılığını sağladığını bildirmişlerdir.
    Karabuğday:
    Food Sciene and Technology Abstracts (FSAT) and the MEDLINE Medical Database da yapılan karabuğday konulu araştırmalarda bulunan sonuçlardan bazıları şöyledir:
    1.) Karabuğday, vitamin P ihtiva eder. Vitamin P de flavonoid rutin içerir. Rutin' in kandaki kolestrolü azaltıcı etkisi bilinmektedir. Buna ilaveten yüksek kan basıncını önleyici bir etkisi de vardır. Rutin damarlara esneklik ve güç kazandırır. Rutin' in etkisi vitamin C ilavesiyle daha da artırılabilir.
    2.) Japon araştırmacılar karabuğdayın çok besleyici bir gıda olduğunu ve vücudu rahatlatıcı bir etkisinin bulunduğu ve iltihaplanmayı, aşırı terlemeyi, burun kanamasını önlediğini belirtmişlerdir.
    3.) Karabuğday unu raf ömrünü artması için hafif bir ısıl işleme ihtiyaç duyar.
    4.) insan vücudu karabuğday da bulunan proteinin % 74' ünü kullanılabilir. Diğer bazı gıdalarda yüksek proteine sahiptir ancak yüksek oranda da yağ ihtiva ederler. Oysa karabuğday yağ çok azdır ve Glüten de bulunmaz.
    5.) Karabuğday mükemmel bir Amino asit kompozisyonuna sahiptir. Lysine çok yüksek oranda bulunur. Bu oran buğday ve beyaz pirinçdekinin iki katı kadardır.
    6.) Karabuğday önemli miktarlarda vitamin B1 ve B2 ihtiva eder. Vitamin B1' in sinirlerin çalışmasını kolaylaştırıcı bir etkisi vardır. Vitamin B2 ise yağların işlevlerinde yardımcıdır. Günde 100 gram karabuğday tüketilirse yetişkin bir insanın günlük Vitamin B1 ihtiyacının %40' ı karşılanır.
    7.) Karabuğday insan vücudunda istenmeyen kolestrolün azaltılmasında etkilidir. Karabuğdaydaki steroller kan serumunda kolestrol artışını engeller.
    8.) Potasyum, magnezyum, fosfor ve demir kara buğday ununda bol miktarda bulunur. Demirde diğer tahıllarda olduğundan daha yüksektir. Bu minareller yüksek tansiyon ve kansızlıkta çok önemli bir role sahiptirler.
    9.) Karabuğday karaciğerin çalışmasında kolaylaştıran choline ihtiva eder
    10.) Böbreklerin çalışmasında yararlı etkileri tespit edilmiştir.
    11.) Karabuğday az miktarda yumurta, tavuk, sebzelerle birlikte tüketilirse ideal, dengeli ve besleyici bir yemek yenilmiş demektir.
    Karabuğday düzenli olarak 30 gram tüketilirse kiloyu ve yüksek kan basıncını düşürdüğü tespit edilmiştir. Buna ilaveten düşük kalorilidir ve kan şekerini optimal bir seviyede tutar. çünkü karabuğday oldukça yavaş sindirilir. Yine yemeklerde tüketilmesi uzun sürekli bir tokluk verir.


    Karabuğday tam tahıllar gurubundan olmasına rağmen, içinde GLUTEN bulundurmayan fakat normal diğer buğdaylarla karşılaştırıldığında üstün özellikleri olan bir buğday türüdür.
    Özellikleri: Lif oranı yüksek,yağ ve kalori oranı düşük,daha tokluk hissi veren daha da önemlisi vücudumuzun kendi kendine üretemediği bir çok tahılda bulunmayan LİZİN adlı bir AMİNOASİT kaynağı olmasıdır.
    Protein açısından Soya fasulyesinden daha çok protein içerir
    İçinde GLUTEN bulunmadığı için GLUTEN e karşı ALERJİ si olanlar ve ÇÖLYAK hastaları gönül rahatlığıyla usulünce kullanabilirler.
    Pankreasın şekeri metabolize etmesine yardımcı olur ki buda DİABET hastalarına da bir hayli faydalıdır. Lif açısından zengin oluşu ise, çağımızda en çok rastlanan hastalıklardan biri olan bilhassa kalın ve ince barsak kanserinin önlenmesin de oldukça etkili olduğu bilinir.
    sema1591
    Fresh Boarder

    Gönderiler: 5




    http://http://beslenmebulteni.com/be...tid=13&id=1431
  10. 01.Aralık.2010, 17:50
    #5
    KARABUĞDAY GLUTENSİZ

    Karabuğday kolay hazırlanan ve çabuk pişen bir yemektir. Karabuğdayın yenilebilir kısmı bir kabuk içinde bulunan üçgen şeklindeki taneleridir. Bu taneler buharda, kaynatılarak, fırında ve kahvaltı gevreği olarak tüketilebilir. Karabuğday Gluten icermez, Gluten Free sertifikasına sahiptir. Çölyak hastaları tarafından güvenle tüketilebilir. Şeker hastalığının kontrolü için destekleyici olabilir. İçerdiği proteinlerin ise yüksek kolestrolü düşürdüğü kalp hastalığı riskinin azalmasında yardımcı olduğu bilinmektedir.

    Ürün Özellikleri :
    Karabuğday (Greçka), isminden dolayı tahıllarla birlikte ele alınıp sınıflandırılmasına rağmen Gramineae (Buğdaygiller) familyasına dahil değildir. Üçgen şeklindeki tohumları tüketilen, Rusya, Ukrayna, Kuzey ve Doğu Avrupa, Kuzey Amerika, Japonya ve Çin gibi ülke ve bölgelerde üretilen bir bitkidir. Polygonaceae (Kuzukulağıgiller) familyasına dahildir.
    Karabuğday’da Gluten Maddesi Bulunmaz.
    Gluten, Çölyak (Celiac) hastalarının kesinlikle kaçınması gereken bir besin maddesidir. Çünkü çölyak hastalarının glutenli besin maddelerini sindirmeleri mümkün değildir. Eğer bu hastalar gluten ihtiva eden gıdalar alırlarsa bağırsak duvarları kızarıp kabarır, tahriş olur. Daha ileri durumlarda ishal, gaz, şişkinlik, kramp hatta ağrı gibi karınla ilgili bazı problemler yaşarlar.

    Karabuğday (Greçka), isminden dolayı tahıllarla birlikte ele alınıp sınıflandırılmasına rağmen Gramineae (Buğdaygiller) familyasına dahil değildir. Üçgen şeklindeki tohumları tüketilen, Rusya, Ukrayna, Kuzey ve Doğu Avrupa, Kuzey Amerika, Japonya ve Çin gibi ülke ve bölgelerde üretilen bir bitkidir. Polygonaceae (Kuzukulağıgiller) familyasına dahildir.
    Karabuğday’da Gluten Maddesi Bulunmaz.

    Gluten, Çölyak (Celiac) hastalarının kesinlikle kaçınması gereken bir besin maddesidir. Çünkü çölyak hastalarının glutenli besin maddelerini sindirmeleri mümkün değildir. Eğer bu hastalar gluten ihtiva eden gıdalar alırlarsa bağırsak duvarları kızarıp kabarır, tahriş olur. Daha ileri durumlarda ishal, gaz, şişkinlik, kramp hatta ağrı gibi karınla ilgili bazı problemler yaşarlar.
    Kan Şekerinin Daha İyi Kontrolü ve Daha Düşük Şeker Hastalığı Riski.
    Karabuğdayda bulunan besinler kan şekerinin kontrolüne katkıda bulunur. Rafine beyaz undan yapılmış ekmekle karabuğday tanelerinin kan şekeri üzerine etkileri test edilerek karşılaştırılmış, karabuğdayın kandaki şekeri ve insülin cevabını önemli oranda azalttığı görülmüştür.
    Karabuğday'ın açlık duygusunu bastırmadaki etkisinin de en üst derecede olduğu saptanmıştır. Iowa'da 36.000 kadın üzerinde yapılan ve 6 yıl süren tam hububat ve şeker hastalığının etkilerinin araştırıldığı bir çalışmada günde 3 porsiyon karabuğday gibi tam hububat tüketen kadınların, haftada bir porsiyon tüketenlerle kıyaslandığında %21 oranında daha az şeker hastalığına yakalanma riskine sahip oldukları tespit edilmiştir. Çünkü karabuğday mükemmel bir magnezyum kaynağıdır. Bu da önemli bir noktadır. Daha çok magnezyumca zengin gıdalarla beslenen kadınların bu gıdaları az tüketenlerle kıyaslandığında %24 daha düşük şeker hastalığına yakalanma riskine sahip oldukları anlaşılmıştır.
    Karabuğday İnsan Vücudunda İstenmeyen Kolesterolün Azaltılmasında Etkilidir.
    İnsan vücudu karabuğdayda bulunan proteinin % 74’ünü kullanabilir. Diğer bazı gıdalar da yüksek proteine sahiptir ancak çoğu yüksek oranda yağ ihtiva eder. Oysa karabuğday hemen hemen yağsızdır.
    Kalp Hastalıklarına ve Kansere Karşı Koruyucu Bir Bitkidir.
    Özellikle Karabuğday gibi tam tanelerde çok bulunan ve fitokimyasalların bir tipi olan bitki lignanları bağırsaklardaki flora tarafından enterolakton’a çevrilir. Bu bileşiğin göğüs kanseri ve hormona dayalı kanser tiplerine ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu olduğu anlaşılmıştır. Karabuğday gibi tam taneler, kuruyemişler, tohumlar ve çilek, böğürtlen gibi gıdalar bitki lignanları için zengin kaynaklardır. Yine kahve ve çay gibi bazı içeceklerde de bol miktarda bulunur. Journal of Nutrition'da Ekim 2004’de basılan bir çalışmada Danimarka’da menopoz sonrası 857 kadının kanlarındaki enterolakton seviyesi ölçülmüş, daha çok karabuğday gibi tam taneli gıdaları tüketen kadınların kanında bu koruyucu lignan seviyesi önemli oranda daha yüksek bulunmuştur.
    Karabuğday Karaciğerin Çalışmasını Kolaylaştıran Choline İhtiva Eder.
    Yüksek Tansiyon ve Kansızlığa Karşı Korur.
    Potasyum, magnezyum, fosfor ve demir karabuğdayda bol miktarda bulunur. Demir diğer tahıllarda olduğundan daha yüksektir. Bu mineraller yüksek tansiyon ve kansızlıkta çok önemli bir role sahiptirler.
    Japon araştırmacılar karabuğdayın vücudu rahatlattığını, iltihaplanmayı, aşırı terlemeyi, burun kanamasını iyileştirdiğini ve önlediğini ve bağırsakların fonksiyonlarının iyi bir şekilde devamlılığını sağladığını bildirmişlerdir.
    Karabuğday:
    Food Sciene and Technology Abstracts (FSAT) and the MEDLINE Medical Database da yapılan karabuğday konulu araştırmalarda bulunan sonuçlardan bazıları şöyledir:
    1.) Karabuğday, vitamin P ihtiva eder. Vitamin P de flavonoid rutin içerir. Rutin' in kandaki kolestrolü azaltıcı etkisi bilinmektedir. Buna ilaveten yüksek kan basıncını önleyici bir etkisi de vardır. Rutin damarlara esneklik ve güç kazandırır. Rutin' in etkisi vitamin C ilavesiyle daha da artırılabilir.
    2.) Japon araştırmacılar karabuğdayın çok besleyici bir gıda olduğunu ve vücudu rahatlatıcı bir etkisinin bulunduğu ve iltihaplanmayı, aşırı terlemeyi, burun kanamasını önlediğini belirtmişlerdir.
    3.) Karabuğday unu raf ömrünü artması için hafif bir ısıl işleme ihtiyaç duyar.
    4.) insan vücudu karabuğday da bulunan proteinin % 74' ünü kullanılabilir. Diğer bazı gıdalarda yüksek proteine sahiptir ancak yüksek oranda da yağ ihtiva ederler. Oysa karabuğday yağ çok azdır ve Glüten de bulunmaz.
    5.) Karabuğday mükemmel bir Amino asit kompozisyonuna sahiptir. Lysine çok yüksek oranda bulunur. Bu oran buğday ve beyaz pirinçdekinin iki katı kadardır.
    6.) Karabuğday önemli miktarlarda vitamin B1 ve B2 ihtiva eder. Vitamin B1' in sinirlerin çalışmasını kolaylaştırıcı bir etkisi vardır. Vitamin B2 ise yağların işlevlerinde yardımcıdır. Günde 100 gram karabuğday tüketilirse yetişkin bir insanın günlük Vitamin B1 ihtiyacının %40' ı karşılanır.
    7.) Karabuğday insan vücudunda istenmeyen kolestrolün azaltılmasında etkilidir. Karabuğdaydaki steroller kan serumunda kolestrol artışını engeller.
    8.) Potasyum, magnezyum, fosfor ve demir kara buğday ununda bol miktarda bulunur. Demirde diğer tahıllarda olduğundan daha yüksektir. Bu minareller yüksek tansiyon ve kansızlıkta çok önemli bir role sahiptirler.
    9.) Karabuğday karaciğerin çalışmasında kolaylaştıran choline ihtiva eder
    10.) Böbreklerin çalışmasında yararlı etkileri tespit edilmiştir.
    11.) Karabuğday az miktarda yumurta, tavuk, sebzelerle birlikte tüketilirse ideal, dengeli ve besleyici bir yemek yenilmiş demektir.
    Karabuğday düzenli olarak 30 gram tüketilirse kiloyu ve yüksek kan basıncını düşürdüğü tespit edilmiştir. Buna ilaveten düşük kalorilidir ve kan şekerini optimal bir seviyede tutar. çünkü karabuğday oldukça yavaş sindirilir. Yine yemeklerde tüketilmesi uzun sürekli bir tokluk verir.


    Karabuğday tam tahıllar gurubundan olmasına rağmen, içinde GLUTEN bulundurmayan fakat normal diğer buğdaylarla karşılaştırıldığında üstün özellikleri olan bir buğday türüdür.
    Özellikleri: Lif oranı yüksek,yağ ve kalori oranı düşük,daha tokluk hissi veren daha da önemlisi vücudumuzun kendi kendine üretemediği bir çok tahılda bulunmayan LİZİN adlı bir AMİNOASİT kaynağı olmasıdır.
    Protein açısından Soya fasulyesinden daha çok protein içerir
    İçinde GLUTEN bulunmadığı için GLUTEN e karşı ALERJİ si olanlar ve ÇÖLYAK hastaları gönül rahatlığıyla usulünce kullanabilirler.
    Pankreasın şekeri metabolize etmesine yardımcı olur ki buda DİABET hastalarına da bir hayli faydalıdır. Lif açısından zengin oluşu ise, çağımızda en çok rastlanan hastalıklardan biri olan bilhassa kalın ve ince barsak kanserinin önlenmesin de oldukça etkili olduğu bilinir.
    sema1591
    Fresh Boarder

    Gönderiler: 5




    http://http://beslenmebulteni.com/be...tid=13&id=1431

Benzer Konular

  1. Bir Erkeğin Ağzından Yemek Tarifleri
    Konu Sahibi Zümrüdü Anka Forum Komik Yazı ve Fıkralar
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 01.Mayıs.2011, 13:16
  2. Taşları yemek yasak...
    Konu Sahibi Zümrüdü Anka Forum İlginç Bilgi, Video ve Resimler
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 22.Nisan.2011, 20:07
  3. Otizm,otizm nasıl anlaşılır?
    Konu Sahibi Defnex Forum Otizm ve Zihinsel Engellilik
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 19.Ocak.2011, 14:34
  4. Doğuştan yemek borusu yok!
    Konu Sahibi Asi Nehir Forum Sağlıkla ilgili Haberler
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 11.Ekim.2010, 21:47
  5. İHE'den glutensiz kuru pasta
    Konu Sahibi Jarnana Forum Otizm ve Zihinsel Engellilik
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 31.Temmuz.2010, 17:02

Bu Konu için Etiketler