Reklam alanı-1
Dikkat: Forum bütün Üyelere Kapatılmıştır!
Sadece Yöneticiler Forumu görebilirler.

Doğanın altın mucizesi; bal!

http://estb.msn.com/i/76/9877C4D875DDFB158462836DD7D5F1.jpg Doğanın bize hediye ettiği mucizelerden biri de baldır. Bal arıları, çiçekler ve meyve tomurcuklarından toplayıp yuttukları nektarları, vücuttaki bir enzim arcılığıyla bala dönüştürürler. İntervaz denilen bu enzimle, nektar bala çevrilirken, nektardaki sakarozu, früktoz ve glikoz şeklinde basit şekerlere dönüştürürler. Arılar, balın içindeki suyu uçurup fermantasyona uğrayarak bozulmamasını temenni ederler.

Konuyu değerlendir: Doğanın altın mucizesi; bal!

5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 1257 kez incelendi.

  1. Üyelik tarihi
    Haziran.2010
    Nereden
    İstanbul/Üsküdar
    Mesajlar
    1.568

    Doğanın altın mucizesi; bal!




    Doğanın bize hediye ettiği mucizelerden biri de baldır.

    Bal arıları, çiçekler ve meyve tomurcuklarından toplayıp yuttukları nektarları, vücuttaki bir enzim arcılığıyla bala dönüştürürler.

    İntervaz denilen bu enzimle, nektar bala çevrilirken, nektardaki sakarozu, früktoz ve glikoz şeklinde basit şekerlere dönüştürürler.

    Arılar, balın içindeki suyu uçurup fermantasyona uğrayarak bozulmamasını temenni ederler.

    Daha sonra peteklerin içine doldurdukları balı ince balmumu bir kapakla kapatıp, kovanın içindeki sıcaklığı 35 derecede tutarak, o sevdiğimiz kıvamı oluştururlar.

    Bal, olağandışı bir etkiye uğramadığı sürece bozulmaz. Yapısı itibariyle mikroorganizmaların hayatta kalmasına da olanak vermez. Bu yüzden insanlar asırlarca yanık ve yaraları iyileştirmekte balı kullanmışlardır.

    Arılar, balı yerleştirdikleri petekleri yapabilmek için, karınlarının altında bulunan salgı bezinden balmumu salgılarlar.

    Kovandaki çerçevenin içinde yer alan peteğin ağırlığı ise, 40 gr civarındadır ve 2 kilo bal depolamaktadır.

    Yöre pazarlarından bal alıyorsanız, balın berraklığına, kokusuna ve mümkünse tadına bakarak alırsanız, hayal kırıklığı yaşamazsınız.

    Marketlerde de birkaç markayı denedikten sonra, damak tadınıza uygun olanı bulabilirsiniz. Ancak marketlerden bal alırken dikkat etmeniz gereken bir konu var. Fiyatının altında bal bulduğunuzda, bu balın glikoz karışımından yapılmış olma olasılığını göz ardı etmeyin.

    Eski zamanlarda güzellik ve zenginlik kaynağı olan bal, başka tatlandırıcı olmadığından çok değerliydi. Hatta 2. Ramses döneminde Mısır’da, memurların maaşlarının bir kısmı bal olarak ödenirmiş.

    Bal besinlerin daha hızlı sindirilmesine neden olmakta, sindirim sistemi enfeksiyonlarında, kabızlığın giderilmesinde on iki parmak bağırsağı ülserlerinde, ve karaciğer rahatsızlıklarında yaygın olarak kullanılmaktadır.

    Bal karasal iklime sahip ve gün içi ısı farkının fazla olduğu bölgelerde soğuğa ve soğuk algınlığına karşı, ağız, boğaz, ve bronşlardaki rahatsızlıklarda ve enfeksiyonlarında doğal bir ilaç olarak kullanılmaktadır.

    Bu özellikler balın antimikrobiyel etkisinin yanı sıra baldaki fruktozun doku ve kasları yumuşatıcı ve gevşetici özelliğinden kaynaklanmaktadır.

    Bal, yağın hazmını kolaylaştırır, anne ve inek sütünün demir eksikliğini tamamlar, iştah açar ve bağırsaklara özgü hareketleri artırarak rahatlık sağlar.

    Bal, bademciklerin doğal ilacıdır.

    Kaynatılmış ada çayına biraz sirke biraz bal karıştırılıp önce gargara yapılıp sonra yudum yudum içilirse boğaz içindeki ağrılar geçer, bademcik iltihaplarında iyileşme görülür.


    msn.sağlık
  2. 23.Temmuz.2010, 14:30
    #1



    Doğanın bize hediye ettiği mucizelerden biri de baldır.

    Bal arıları, çiçekler ve meyve tomurcuklarından toplayıp yuttukları nektarları, vücuttaki bir enzim arcılığıyla bala dönüştürürler.

    İntervaz denilen bu enzimle, nektar bala çevrilirken, nektardaki sakarozu, früktoz ve glikoz şeklinde basit şekerlere dönüştürürler.

    Arılar, balın içindeki suyu uçurup fermantasyona uğrayarak bozulmamasını temenni ederler.

    Daha sonra peteklerin içine doldurdukları balı ince balmumu bir kapakla kapatıp, kovanın içindeki sıcaklığı 35 derecede tutarak, o sevdiğimiz kıvamı oluştururlar.

    Bal, olağandışı bir etkiye uğramadığı sürece bozulmaz. Yapısı itibariyle mikroorganizmaların hayatta kalmasına da olanak vermez. Bu yüzden insanlar asırlarca yanık ve yaraları iyileştirmekte balı kullanmışlardır.

    Arılar, balı yerleştirdikleri petekleri yapabilmek için, karınlarının altında bulunan salgı bezinden balmumu salgılarlar.

    Kovandaki çerçevenin içinde yer alan peteğin ağırlığı ise, 40 gr civarındadır ve 2 kilo bal depolamaktadır.

    Yöre pazarlarından bal alıyorsanız, balın berraklığına, kokusuna ve mümkünse tadına bakarak alırsanız, hayal kırıklığı yaşamazsınız.

    Marketlerde de birkaç markayı denedikten sonra, damak tadınıza uygun olanı bulabilirsiniz. Ancak marketlerden bal alırken dikkat etmeniz gereken bir konu var. Fiyatının altında bal bulduğunuzda, bu balın glikoz karışımından yapılmış olma olasılığını göz ardı etmeyin.

    Eski zamanlarda güzellik ve zenginlik kaynağı olan bal, başka tatlandırıcı olmadığından çok değerliydi. Hatta 2. Ramses döneminde Mısır’da, memurların maaşlarının bir kısmı bal olarak ödenirmiş.

    Bal besinlerin daha hızlı sindirilmesine neden olmakta, sindirim sistemi enfeksiyonlarında, kabızlığın giderilmesinde on iki parmak bağırsağı ülserlerinde, ve karaciğer rahatsızlıklarında yaygın olarak kullanılmaktadır.

    Bal karasal iklime sahip ve gün içi ısı farkının fazla olduğu bölgelerde soğuğa ve soğuk algınlığına karşı, ağız, boğaz, ve bronşlardaki rahatsızlıklarda ve enfeksiyonlarında doğal bir ilaç olarak kullanılmaktadır.

    Bu özellikler balın antimikrobiyel etkisinin yanı sıra baldaki fruktozun doku ve kasları yumuşatıcı ve gevşetici özelliğinden kaynaklanmaktadır.

    Bal, yağın hazmını kolaylaştırır, anne ve inek sütünün demir eksikliğini tamamlar, iştah açar ve bağırsaklara özgü hareketleri artırarak rahatlık sağlar.

    Bal, bademciklerin doğal ilacıdır.

    Kaynatılmış ada çayına biraz sirke biraz bal karıştırılıp önce gargara yapılıp sonra yudum yudum içilirse boğaz içindeki ağrılar geçer, bademcik iltihaplarında iyileşme görülür.


    msn.sağlık
    Twitter Facebook Google+
  3. Üyelik tarihi
    Haziran.2010
    Nereden
    Burdur
    Mesajlar
    429
    Her sabah aç karnına cenzefilli bal mutlaka yerim,yemezsem babam kızar Ama balı da çok severim.
  4. 23.Temmuz.2010, 19:10
    #2
    Her sabah aç karnına cenzefilli bal mutlaka yerim,yemezsem babam kızar Ama balı da çok severim.
  5. Üyelik tarihi
    Haziran.2010
    Mesajlar
    323
    DELIDOLU Nickli Üyeden Alıntı
    Her sabah aç karnına cenzefilli bal mutlaka yerim,yemezsem babam kızar Ama balı da çok severim.
    Az ye biraz yoksa yerinde duramasın

    Bir türlü su kavaltı yapma alışkanlığını yapamıyorum 4 ayda anca 1 kez kavaltı yapabiliyorum evdekilerle
  6. 23.Temmuz.2010, 20:25
    #3
    DELIDOLU Nickli Üyeden Alıntı
    Her sabah aç karnına cenzefilli bal mutlaka yerim,yemezsem babam kızar Ama balı da çok severim.
    Az ye biraz yoksa yerinde duramasın

    Bir türlü su kavaltı yapma alışkanlığını yapamıyorum 4 ayda anca 1 kez kavaltı yapabiliyorum evdekilerle
  7. Üyelik tarihi
    Haziran.2010
    Nereden
    İstanbul/Üsküdar
    Mesajlar
    1.568
    her ayın 3 günü bir kaşık bal yemek bütün hastalıklardan koruyormuş..

    birde sigara içenler için,
    bir kaşık bal'a biraz limon suyu damlatıp yemek gerekiyormuş.. sigaranın zararını önlüyormuş..
  8. 23.Temmuz.2010, 20:35
    #4
    her ayın 3 günü bir kaşık bal yemek bütün hastalıklardan koruyormuş..

    birde sigara içenler için,
    bir kaşık bal'a biraz limon suyu damlatıp yemek gerekiyormuş.. sigaranın zararını önlüyormuş..
  9. Üyelik tarihi
    Haziran.2010
    Nereden
    Erzurum
    Mesajlar
    646
    Maşallah..
    Allahu tealanın kullarına verdiqi guzel bir nimmet
  10. 24.Temmuz.2010, 10:12
    #5
    Maşallah..
    Allahu tealanın kullarına verdiqi guzel bir nimmet

Benzer Konular

  1. Yogi Hasta Yatağı Mucizesi
    Konu Sahibi engelsiz1234 Forum Engelli Ürünleri Tanıtım,Alım-Satım & İlan
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 04.Ekim.2011, 23:37
  2. Kök hücre mucizesi artık dökülmüş saçlara umut saçıyor
    Konu Sahibi Zümrüdü Anka Forum Kök Hücre ile Tedavi
    Cevap: 2
    Son Mesaj : 23.Nisan.2011, 21:58
  3. Gözyaşı mucizesi
    Konu Sahibi Zümrüdü Anka Forum Sağlık / Diğer
    Cevap: 1
    Son Mesaj : 01.Nisan.2011, 07:08
  4. Anne Sütü Mucizesi
    Konu Sahibi Zümrüdü Anka Forum Sağlık / Diğer
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 19.Mart.2011, 23:17
  5. Kök Hücre Mucizesi
    Konu Sahibi yaralı Forum Kök Hücre ile Tedavi
    Cevap: 1
    Son Mesaj : 30.Temmuz.2010, 20:46

Bu Konu için Etiketler