+ Konuya Cevap Yaz
Toplam 2 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 2 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Şu an SGK - Maliye kategorisindeki 31 çeken aylarda raporlu işçi kaç gün bildirilecek? isimli konuyu okuyorsunuz.
  1. #1
    Kayıtsız Üye
    Misafir

    31 çeken aylarda raporlu işçi kaç gün bildirilecek?



    temmuz ayında 8 gün rapor aldım, bu rapor maaşıma nasıl yansıyacak. sgk bildirgesinden eksik günüm kaç olacak?




  2. #2
    Editör MuTeBer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01 Ağustos 2012
    Nereden
    Selçuk Sel
    Mesajlar
    2.578
    Konular
    625
    Bahsedilme
    0 Mesaj

    SSK'nın ilgili bilgilendirme açıklaması şöyle:
    AYLIK PRİM VE HİZMET BELGELERİNDE EKSİK GÜNLERİN BİLDİRİLMESİNE İLİŞKİN DUYURU

    Bilindiği üzere, 28/09/2008 tarihli, 27011 sayılı resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Aylık Prim Ve Hizmet Belgesinin Sosyal Güvenlik Kurumuna Verilmesine Ve Primlerin Ödenme Sürelerine Dair Usul Ve Esaslar Hakkında Tebliğin “d.1- Ay/dönem içinde işe girişi veya işten çıkışı bulunmayan sigortalılar yönünden” başlıklı maddesinde,

    “Ay/dönem içinde işe girişi veya işten çıkışı bulunmayan, çeşitli nedenlerle (istirahat, ücretsiz izin, disiplin cezası gibi) ay/dönemin bazı günlerinde çalışmayan ve çalışmadığı günler için de ücret almayan sigortalıların ilgili ay/dönemdeki prim ödeme gün sayıları, ilgili ay/dönemdeki gün sayısından, ücret almaya hak kazanılmamış gün sayısı çıkartılmak suretiyle hesaplanacaktır.”

    Denilmektedir.

    Buna göre, ay içinde eksik çalışması bulunan sigortalıların prim ödeme gün sayıları;

    Ay/dönemdeki toplam gün sayısı - Eksik gün sayısı = Prim ödeme gün sayısı

    formülü vasıtasıyla belirlenecektir.

    Örnek 1: 31 gün çeken ayda 5 gün raporlu olan sigortalının;

    Prim ödeme gün sayısı 31-5=26,


    Eksik gün sayısı 5 olarak bildirilecektir.

    Örnek 2: 31 gün çeken ayda 1 gün raporlu olan sigortalının;

    Prim ödeme gün sayısı 31-1=30 olacağından,

    Prim ödeme gün sayısı “30” gün olarak bildirilecek ve eksik gün sayısı girilmeyecektir.

    Örnek 3: 30 gün çeken ayda 14 gün raporlu olan sigortalının;

    Prim ödeme gün sayısı 30-14=16,

    Eksik gün sayısı ise 14 olarak bildirilecektir.

    Örnek 4: 30 gün çeken ayda 1 gün raporlu olan sigortalının;

    Prim ödeme gün sayısı 30-1=29,

    Eksik gün sayısı ise 1 olarak bildirilecektir.

    Örnek 5: 28 gün çeken Şubat ayında 3 gün ücretsiz izinli olan sigortalının;

    Prim ödeme gün sayısı 28-3=25,

    Eksik gün sayısı ise 3 olarak bildirilecektir.

    İşverenlerimize önemle duyurulur.
    Sitemizde soru sormak için > TIKLAYIN

+ Konuya Cevap Yaz

Benzer Konular

  1. ÖMSS'nın sonucu bizlere ne zaman ve nasıl bildirilecek?
    Konu Sahibi Kayıtsız Üye Forum EKPSS
    Cevap: 1
    Son Mesaj : 25.Mart.2012, 17:42
  2. Çocukları internete çeken siteler
    Konu Sahibi Zümrüdü Anka Forum Diğer Teknoloji,İnternet,Bilgisayar,Cep Telefonu
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 28.Şubat.2011, 20:41
  3. Eklem ağrısı çeken köpeğe kök hücre tedavisi
    Konu Sahibi Defnex Forum Kök Hücre ile Tedavi
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 20.Aralık.2010, 08:52
  4. Öğrenme güçlüğü çeken öğrenciler, becerileriyle ustalara taş çıkartıyor
    Konu Sahibi karcicegi Forum Özel Eğitim & Rehabilitasyon
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 09.Aralık.2010, 15:01
  5. Açlık Çeken Bir Milyar İnsan
    Konu Sahibi Defnex Forum İlginç Bilgi, Video ve Resimler
    Cevap: 9
    Son Mesaj : 19.Temmuz.2010, 21:20

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Mesaj Yazma Yetkiniz Var
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •