İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

EKPSS Branş Sıralaması Yayınlanacak mı?

Bilindiği üzere, 2016 EKPSS 24 Nisan 2016 tarihinde yapılmış ve sonuçlar 18 Mayıs 2016 tarihinde açıklanmıştı. EKPSS tercihleri ise 13-22 Temmuz 2016 tarihleri arasında yapılacak. Çalışma Bakanı Süleyman SOYLU’nun açıklamalarına göre 6 bin civarında engelli kadrosu yer alacaktır. EKPSS’ye giren adaylar niteliklerinin tuttuğu kadroları tercih edecek ve adaylar herhangi bir sözlü sınav uygulanmaksızın sadece tercih/puan üstünlüğüne göre kadrolara yerleştirilecektir.



EKPSS BRANŞ SIRALAMASI YAYIMLANACAK MI?

Takipçilerimiz, EKPSS tercihleri öncesi, kendi branş/program/alan’ında kaç adayın olduğunu öğrenmek istiyor. Kadro azlığı nedeniyle zaten kısıtlı kadrolara tercih yapacak adayların sağlıklı bir değerlendirme yapabilmesi için branş bazında sıralamaların açıklanması gerekmektedir.

Bu nedenle tercihler öncesinde 2016 EKPSS’ye giren yaklaşık 75 bine yakın engelli aday, branş/program/alan sıralamalarının açıklanmasını istiyor.

EKPSS branş sıralaması neden önemli?

EKPSS branş sıralamaları; meslek liseleri, önlisans ve lisans mezunlarını yakından ilgilendiriyor. EKPSS tercihlerinde, adayların kendi branş/program/alan’ında kaç adayın olduğunu öğrenebilecekler. Branş sıralamaları sayesinde, kadro azlığı nedeniyle zaten kısıtlı kadrolara tercih yapacak adayların sağlıklı bir değerlendirme yapabilme imkanları olacaktır.

Engellilersitesi.com

Bir yorum

Bir yanıt yazın