İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ENGELSİZ BİR YAŞAM HERKESİN HAKKIDIR !

ENGELSİZ BİR YAŞAM HERKESİN HAKKIDIR!

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Yenimahalle Lions Kulübü tarafından Etimesgut Belediyesi ev sahipliğinde GUSİD (Güzellik Uzmanları ve Salon İşletmecileri Derneği), Ankara Kuaförler Odası Başkan adayı Köksal Özcan ve İsmail UĞUR ve ekip arkadaşları, Sedirkent Kahve, Erciyes Börek ve müzisyenlerle Etimesgut Belediyesi Sacettin Gürbüz Engelsiz Yaşam Merkezinde engelli ve yaşlı bireylere ve ailelerine ücretsiz kişisel bakımı yapılarak ve saç hizmeti verildi.

 “Bir Engel Gider, Kocaman Bir Mutluluk Gelir” sloganıyla açılmış olan Sacettin Gürbüz Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde renkli görüntülere sahne oldu. Engelli bireyler kişisel bakımları yapılıp saçları kesildikten sonra canlı müzik eşliğinde coşkuyla eğlendi.
50 kişiden oluşan ekip, Engelsiz Yasam Merkezi’nde eğitim ve rehabilitasyon hizmeti alan 400 engelli ve ailelerinin kişisel bakımlarını yaptı. 
Engelsiz Yasam Merkezi’nde engelli bireylere hizmet vermek için seve seve geldiğini belirten GUSİD Başkanı Elif Şebnem TÜRE, “Etimesgut Belediyesi’nin Engelli Bakım Merkezi’nde hizmet vermek için, arkadaşlarımıza sevgiyle dokunmak için buradayız. Bu kapsamda saç kesimleri ve tüm bakım hizmetlerini gerçekleştiriyoruz. Hep birlikte aynı amaç için buradayız. Sevgimizi vermeye, bakım yapmaya ve birlikte bir can olmaya geldik. 
Çocuklarımızın özgüvenleri gelişiyor, kendilerini iyi hissediyorlar”, dedi.

Ankara Kuaförler Odası Başkan Adayları Köksal ÖZCAN ve İsmail UĞUR “Sağ olsunlar Yenimahalle Lions Kulübü, Etimesgut Belediyesi ev sahipliğinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe bizleri de davet etti. Biz de nerede ne kadar destek olabiliriz amacıyla buradayız. Bizim bu kervanda tuzumuz olsun dedik. Sonuçta hayır işi. Biz de ekibimizi toplayıp buraya geldik. Engelli arkadaşlarımızı mutlu edebildiysek ne mutlu bizlere. Engelli arkadaşlarımızın her zaman yanlarında bulunuyoruz. Bu bizim görevimiz. Bu gerçekten çok güzel bir duygu onlarla sohbet etmek. Melek bence onlar, onlara dokunmak çok iyi. Onların yüzlerinin güldüğünü görmek bizleri çok mutlu ediyor. Herkes tatsın isterim bu duyguyu. Sevgimizi vermeye, bakim yapmaya ve birlikte bir can olmaya geldik” diye konuştu.
Engelli çocuğunu etkinliğe getiren Hasret Ünal, “Çocuklarımızın böyle etkinliklere ihtiyacı var. Nilay’ın saçları kesildi, tırnaklarına bakım yapıldı. Bu tür etkinliklere katılmaktan çok mutlu oluyoruz. Bizim çok fazla gidebileceğimiz yer yok. Engellilerin mutlu olacağı çok fazla bir yer yok. Yemekler veriliyor, piknik etkinlikleri düzenleniyor. Buna ilk defa katıldım, çok mutlu olduk. Çocuklarımızın özgüvenleri gelişiyor, kendilerini iyi hissediyorlar. Biz anneler de çok mutlu oluyoruz” ifadelerini kullandı.
“Engelli olmak birçok şeye engel olmak değildir”

Verilen hizmet karşısında oldukça mutlu olduğunu belirten engelli bir birey, duygularını şu sözlerle ifade etti:
“Çok güzel hissettirdiler bize, çok teşekkür ediyorum. Engelli olmak birçok şeye
engel olmak değildir. Yeter ki insanlar engel olmasın. Sağlıklı veya sağlıksız diye bir şey yoktur. Önemli olan bunları asabilmektir. Engelli olmak ne başarmaya, ne güzel olmaya ne de anne olmaya engeldir.”
3 Aralık Dünya Engelliler Gününde Etimesgut Belediyesi ev sahipliğinde  Yenimahalle Lions Kulübü organizasyonuyla engelsiz bir yaşama dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için düzenlenen etkinlikte engelli bireyler ve aileleri halaylar çekti, oyunlar oynadı, coşku dolu bir gün yaşadı. 
Günün sonunda Yenimahalle Lions Kulübü başkanı Prof. Dr. Kadri Şafak GÜÇER yaşadığı mutluluğu şu sözlerle ifade etti: “Yenimahalle Lions kulübü olarak her yıl engelli kardeşlerimiz için bir etkinlik, bir hizmet veya farkındalık yaratacak bir uğraş içinde olmayı geleneksel hale getirdik. Bu yıl da 3 Aralık Engelliler Günü çerçevesinde engelli kardeşlerimize bir günlük de olsa güzel bir gün yaşattığımız için büyük bir mutluluk duyuyoruz. Etimesgut Belediyesi Sacettin Gürbüz Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezinde GUSID ve Ankara Kuaförler Odası Başkan Adayları Köksal ÖZCAN ve İsmail UĞUR ile beraber kuaförlük, güzellik, kişisel bakım hizmetlerini engellilerimizin ayağına götürmek, sonrasında sazıyla, sözüyle, eğlencesi ve ikramları ile çok görkemli bir eğlence düzenleyerek engellilerimizi mutlu etmekten kıvanç duyuyoruz. Asıl aşılması gereken engellerin, düşüncelerimizde olduğunu görüyor, engellilerin sorunlarına bir gün değil, her gün duyarlı olmayı umut ederek her zaman yanlarında olacağımızı ifade ediyorum.”

Etimesgut Belediyesi tarafından Yenimahalle Lions Kulübü başkanı Prof. Dr. Kadri Şafak GÜÇER’e,
GUSİD Başkanı Elif Şebnem TÜRE’ye,
Ankara Kuaförler Odası Başkan Adayları Köksal ÖZCAN ve İsmail UĞUR,
Leman Gebizli Tüm Engellilere Umut Işığı Derneği Ankara İl Başkanı Alisa Çiçek AKYOL’a
Sedirkent Kahve Ailesine,
Erciyes Börek Serdar EKER’e plaketleri takdim edildi.
Ayrıca tüm katılımcılara engelli bireyler tarafından atölyelerde hazırlanan hediyeler verildi.
Sabah 09:00 da başlayan hizmet gün boyu sürdü. Erciyes Börek sponsorluğunda pasta, börek, tatlı ikramı yapıldı. Ardından Sedirkent kahve Ailesi tüm engelli birey ve hizmet için katılanlara kahve hediye etti.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın