İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yaşlı ve Engellilere Güzel Haber !

10.9 milyonu aşkın emekli için yaklaşık 20 başlıkta çalışma yapan hükümetin gündeminde intibak da var. Seçim sonrasında düşük maaş alanların geliri yükseltilip ücret dengesizliği bitirilecek

Yaklaşık 10.9 milyon emeklinin refah seviyesini yükseltmek için tüm olanaklarını seferber eden hükümet, seçimden sonra da pek çok yeni adım atmaya hazırlanıyor. Hükümet, emeklileri rahatlatmak için yaşama geçirdiği düzenlemeleri seçimden sonra da sürdürecek. Emeklilere yönelik olarak yaklaşık 20 başlıkta çalışma yapılıyor. Bu çalışmalar arasında intibak da var.

2 MİLYON ALDI

2000 yılından önce emekli olan yaklaşık 2 milyon işçi emeklisine yönelik intibak düzenlemesini hayata geçiren, düşük maaşlılara ekstra seyyanen zam yapan hükümet, seçim sonrasında da bu alanda düzenlemeler gerçekleştirecek. Düşük düzeyde maaş alanların gelir seviyesinin yükselmesi için yeni tedbirler alınacak. Böylece düşük ve yüksek maaşlar arasındaki fark da azalacak. Emeklilerin refah seviyesi artacak.

SEYYANEN ARTIŞ YAPILDI

2000 yılından önce emekli olanlara yapılan intibak düzenlemesi ile 2 milyona yakın emekli 50 ila 355 lira arasında değişen zam almıştı. Bu yılın Temmuz ayında ise, maaşı bin 100 liranın altında olan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ekstra seyyanen zam verilmişti. Hükümet, seçimden sonra yasa çıkararak tüm SSK ve Bağ-Kur emeklilerine rutin artışlarına ek olarak 100 lira seyyanen zam verilmesi için hazırlık yapıyor.

YAŞLILARA VE ENGELLİLERE BAKIM DESTEĞİ

Yaşlıların huzurevinden ziyade yakınlarının yanında hayatlarını sürdürmesinin teşvik edilmesi için Ankara’da pilot olarak başlatılan bakım desteği uygulaması, ülke genelinde yaygınlaştırılacak. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, uygulama ile ilgili olarak, şöyle konuştu:

“Yaşlılarımıza refakat eden, bakan kişinin tatil yapma, alışveriş ya da başka bir ihtiyacı olduğunda belli sürelerle onları emin ellere bırakabileceği bir kurum çalışmamız oldu. Pilot projeydi. Ankara’da 2 bölgede oluşturuldu. Çok başarılı sonuçlar alındı. Şimdi bu uygulamayı engellilerimiz için de yapacağız. Beyannamemizde yer alıyor. Engellimize bakan, refakat eden kişinin alışveriş, gezme, tatil, sağlık ya da bazı ihtiyaçlarında onları bırakabileceği yerler olacak.

engellilersitesi.com

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın