İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

EKPSS İle Atanan Engelliler Aylardır Mağdur Ediliyor!

Bilindiği üzere, 676 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 74 üncü maddesiyle, 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde düzenlenen devlet memurluğuna alınacaklarda aranacak Genel Şartlara Güvenlik soruşturmasıve/veya arşiv araştırmasıyapılmış olmak” da eklenmiştir. Böylelikle, güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmadan artık devlet memurluğuna girilemeyecek.
Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yönetmeliği“nin 12 nci maddesi kapsamında güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılması isteminin ilgili makama ulaşmasından itibaren arşiv araştırmasısonuçlarının en geç 30 gün, güvenlik soruşturması sonuçlarının ise en geç 60 gün içinde cevaplandırılması gerekmeine rağmen bu sürelerin oldukça aşıldığı aşikardır.
EKPSS İLE ATANAN MEMURLAR DA MAĞDUR
Aradan uzun zaman geçmesine rağmen, bu konu ile ilgili gerek İçişleri Bakanlığı veya Başbakanlık tarafından bir çalışma yapıldığına yönelik herhangi bir duyum veya resmi bir açıklama bulunmamaktadır.
Kamuya girmenin özellikle “KADRO SAYISI” olarak gün geçtikçe zorlaştığı şu dönemde, bin bir türlü zorluklarla çeşitli kurumların yaptığı sınavlar veya 24 Ağustos 2016 tarihinde EKPSS yerleştirmeleri ile atanmaya hak kazanan adaylar, güvenlik soruşturmalarının yönetmelikteki azami sürelerin çok üzerinde bir sürede sonuçlanması nedeniyle hem maddi hem de manevi yönden mağdur olmaktadırlar.
Olaya kamu kurumları açısından baktığımızda da, personel ihtiyacının tüm kurumlarda had safhada olduğu şu dönemlerde güvenlik soruşturmalarının uzun sürmesi nedeniyle atama işlemlerinin askıda kalması, kamu hizmetlerinde de aksamaya ister istemez sebep olmaktadır.
Konu ile ilgili geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Bursa Milltevekili Bennur “EKPSS Atamalarında atanıp henüz başlangıç yapamayan Engellilerimizin Güvenlik Tahkikatı devam etmektedir.Yakında nihayete erdirilecektir.” İfadelerine yer vermişti. Ancak ,bu açıklamanın üzerinden zaman geçmesi rağmen engelli memurların mağduriyetleri devam ediyor.
Engellilersitesi.com olarak bu süreçte engelli memur adaylarının maddi ve manevi mağduriyetlerinin devam ettirilmemesi adına güvenlik soruşturması sonuçlarının bir an önce cevaplandırılması, aynı zamanda kamu kurumlarında personel eksikliği sonucu hizmet sunumu açısından aksaklık yaşanmaması gerektiğini düşüyoruz.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın