İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Daha Önce Kura Başvurusu Yapanlar, Başvurusunu Yenileyecek mi?

Mesaj : Kura başvurusunu daha önce yapmıştım yenilemem lazımmı. Kura içim tercih da sonramı yapılacak yoksa 3 mayıs başlayan tarihtemi yapılacak .

CEVAP: Daha önce Kura için müracaat edenlerden ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı olan ve sistemde eğitim bilgileri ile kura için gereken engel grubu bilgisi bulunanlar başvurularını ÖSYM’nin http://www.ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapabileceklerdir. Adaylar, ÖSYM’nin internet sayfasında “Bireysel Başvuru” alanındaki açıklamalar doğrultusunda işlemlerini yaparak başvurularını süresi içinde tamamlayacak ve kura başvuru ücretini yatıracaklardır. ( NOT: Bu işlemleri kendi yapamayanlar ÖSYM başvuru merkezine giderek de yaptırabilirler.)

Kuraya başvuracak adaylardan ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde KURA için gereken engel grubu bilgisi bulunmayan veya KURA engel grubu bilgisinde değişiklik olanlar öncelikle kendi adres ilinde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne veya kendilerine en yakın Sosyal Hizmet merkezlerine şahsen başvurup ilgili görevliler ile görüşerek onaylı Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesini alacaklar ve ÖSYM başvuru merkezlerinin birinden başvuru işlemlerini şahsen yapacaklardır. Bu arada kura başvuru ücretini de yatırmayı unutmayacaklardır.

Tercih işlemlerinin ne zaman yapılacağına gelince; Kurumlar sınav sonucuna göre ve kura ile alacakları engelli memur kadrolarını açıklayacaklardır. Engelli adayların memur kadrolarına yerleştirilmelerinde EKPSS sonucu ve kura sonucu yerleştirme yöntemleri kullanılır.

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu engelli adayların memur kadrolarına yerleştirilmelerinde EKPSS’de alınan puanlar kullanılır. Adaylar, ilan edilen kadrolara EKPSS puanı esas alınarak tercihlerine göre yerleştirilir. Aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik tanınır.

İlkokul, ortaokul, ilköğretim ve özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu engelli adayların memur kadrolarına yerleştirilmelerinde kura yöntemi kullanılır. Adaylar, Tercih Kılavuzunda kura ile yerleştirme talep eden kamu kurum veya kuruluşlarından durumlarına uygun koşulların bulunduğu kadrolar için tercihte bulunmak suretiyle kuraya katılırlar.

Yerleştirmede adayların başvuru belgesi ve tercih formundaki beyanları esas alınır. Yerleştirmede esas alınan tercihler, adaylar tarafından  Tercih Kılavuzunda yer alan kadrolardan genel ve  özel şartlarını taşıdıkları en fazla 15 kadro için, elektronik şifre ile ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden elektronik ortamda yapılmaktadır. (Bu işlemleri kendileri yapamayanlar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri, Sosyal Hizmet merkezleri ve ÖSYM merkezlerinden destek alabilirler.)

engellilersitesi.com

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın