Engel Aşk'a Engel mi?

0
Engel Aşk'a Engel mi? 
Bedensel engelli bir bayanla bedensel engeli olmayan bir erkeğin ilişkilerindeki olumlu ve olumsuz tüm yönlerini bambaşka bir aşk hikayesiyle anlattık. 8 Nisan da vizyonda olacak sinema filmi izleyerek engellere bakış açınız değişecek.

BAMBAŞKA ADLI SİNEMA FİLMİ HAKKINDA KISA BİLGİ

Yapım             ; Boyoz Akademi
Yapımcı          ; Bülent Aydoslu
Yönetmen      ; Bahadır Abşin
Senaryo          ; Bülent Aydoslu
Tür                  ; Aşk – Romantik
Süre                ; 102 dk
Yapım Yılı       ; 2016
Vizyon                        ; 8 Nisan 2016
Dağıtım          ; MC Film Dağıtım
Çekim Yeri      ; İzmir ve Fethiye


KISA HİKAYE;

Doğa, hayat dolu, üniversiteli genç bir kızdır ve başına gelen trajik kaza sonucu; omurilik felci geçirerek belden aşağısının hissini kaybeder. Bu travma sonrası yaşamı tamamen değişen ve hayata olan heyecanını kaybeden Doğa, Yiğit ile tanışır ve onun sayesinde hayata tekrar tutunmayı dener. Yiğit, nişanlısı tarafından aldatılmış medyatik bir oyuncudur ve o da yaşadığı bu ruhsal yıkımı atlatmak istemektedir. Birbirlerine tutunan Yiğit ile Doğa’nın gerçek aşk ve huzurlu bir hayat için verecekleri tek savaş: Bedensel engelli bir insan ile bedensel engeli olmayan bir insanın birlikte yaşayabilme mücadelesi olacaktır.


BAMBAŞKA ADLI FİLMİN;

Facebook Sayfası        ; https://www.facebook.com/bambaskafilm

İnstagram Sayfası       ; https://www.instagram.com/bambaskafilm

Twitter Sayfası           ; https://www.twitter.com/bambaskafilm

Youtube Kanalı           ; https://www.youtube.com/channel/UCGjHF4x6rIhdfB_HTgt_nWw

Fragman Youtube Link; https://www.youtube.com/watch?v=QU2v-EFM-o8 (1080p olarak tercih ederek HD izleyebilir ya da indirebilirsiniz)


OYUNCULAR;

Buse Sevindik            ; DOĞA (Hayat dolu, eğlenceli bir kızdır. Geçirdiği kaza sonucu engelli kalması sonucu hayata küser ve Yiğit ile tanıştıktan sonra hayatı değişir.)
Caner Tanrıverdi       ; YİĞİT            (Ünlü ve zengin bir adamdır. Nişanlısı tarafından aldatıldıktan sonra mutluluğu trajik bir kaza sonucu omurilik felci olan bedensel engelli bir kız olan Doğa'da arar. Diğer taraftan da ayrıldığı eski nişanlısı Rakel’in aralıksız devam eden tacizleriyle mücadele etmektedir.)
Birgül Ulusoy            ; HATİCE (Doğa'nın annesi olan Hatice kızı için her türlü zorluğu göğüsleyen ve kızının tekrar eski günlerine kavuşması için çabalayan bir annedir.)
Cansu Taşkın             ; RAKEL (Yiğit'in nişanlısıdır. Rakel ünlü bir modeldir ve eski tutkuları yüzünden Yiğit'le yolları ayrılmıştır. Ayrılık sonrası Doğa ile evlenerek kendisine yeni bir hayat kuran Yiğit’i yeniden kazanması çok zor da olsa onun peşini bırakmaya hiç niyeti yoktur.)
Tayfun Sav                 ; BEHZAT (Doğa'nın babası olan Behzat kızı için ne yapabileceğini bilmeyen ve kızının mutluluğu için çabalayan bir babadır.)
Fatih Paşalı                ; BURAK (Yiğit'in en yakın arkadaşıdır ve birçok konuda Yiğit'in hayatında önemli bir yerdedir.)



YAPIM HAKKINDA;

Boyoz Akademi; Yapım Şirketi ve Sanat Okulu olma özelliğini bir arada barındırmakta ve akademik eğitim vermektedir. Türkiye'nin yapım alanında merkezi kabul edilen İstanbul'a alternatif olarak, tüm Türkiye’nin elverişli, doğal ve sosyal özelliklerine dayanarak İstanbul dışında bir üretim merkezi haline gelmeye ve bu amaç doğrultusunda İzmir yerleşik olarak başarılı faaliyetler göstermeyi amaçlamaktadır. Valilik düzeyinde il tanıtım videoları, reklam filmleri, internet dizileri dışında 2 Mayıs 2014’te vizyona giren 10. Köy ‘’Teyatora’’ adlı sinema filmi bu faaliyetlerden bazılarıdır. Ayrıca TC Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen BAMBAŞKA adlı uzun metraj sinema filmimiz 8 Nisan 2016’da vizyona girecektir. Yapım faaliyetleri dışında eğitim merkezi olarak; Profesyonel Sahne Oyunculuğu ve Kamera Önü Oyunculuk eğitimleri başta gelmek üzere, Sinema Tv ve Yazarlık alanlarında da ekipler yetiştirmekte ve gerçekleştirdiği projelerde bu ekiplere yer vererek gelişimlerini sağlamaktadır.

Adres              ; 404 Sokak No: 31 Konak / İzmir
Telefon           ; 0232 482 20 25 – 0530 170 50 80
Mail                ; boyozakademi@hotmail.com



YAPIMCI VE SENARİST (BÜLENT AYDOSLU) FİLM HAKKINDA
Bu projenin amacı şüphesiz; sinemanın güçlü bir iletişim aracı olma özelliğini kullanarak ciddi bir sosyal sorumluluğa dikkat çekmektir. Biliyoruz ki: Hepimiz birer engelli adayıyız. Hayatın gerçekliği içerisinde başımıza her an, her şey gelebilir. Hayatımız bir anda değişebilir ya da bir engellinin hayatına girdiğimizde onun hayatındaki her şeyi değiştirebiliriz. Vereceğimiz kararların hayatları, kelebek etkisiyle, nasıl değiştirebileceğini anlatmak istediğimiz ve toplumsal olarak hassas olmamız gereken konulara detaylı vurgu yaptığımız bir hikâye bu…
          
  Türkiye’de ortopedik engelli olarak yaklaşık 500.000 kişi yaşamaktadır. Projede her ne kadar ortopedik engelli bir kişinin hikâyesi anlatılsa da, aslında yaşam ve ilişkilerde tüm engellilerin ortak sorunu yaşadığı gerçeğini göz ardı etmememiz gerekmektedir. Bu nedenle yalnızca ortopedik engellilerle sınırlamadan Türkiye’de 2 milyon engelli kişinin benzer sorunlarını merkeze alan bir proje olduğunun altını çizmek isterim.  Bu kişilerin akraba ve arkadaşlarını da konuya ilgili kişiler olarak gördüğümüzde en az 10 milyon kişinin kendinden bir şeyler bulabileceği bir sinema filmi olacağına inanıyorum. Ayrıca projenin merkezinde;  hepimizin bir engelli adayı olması gerçeği yattığı için, yalnızca engelli ya da engelli yakını değil her insanın kendisine çıkarabileceği sonuçları da barındıran bu film sağlıklı kişileri de yakinen ilgilendirmektedir.  İnsanların belgesel ya da tanıtım filmlerinden ziyade sinema filmlerine daha çok ilgi duyduğunu düşünerek, bir noktada sosyal bir proje olarak da ele alacağımız bu filmle birlikte işlediğimiz konuları geniş kitlelere çok daha rahat ulaştırabileceğimize inanıyoruz.

YÖNETMEN (BAHADIR ABŞİN) FİLM HAKKINDA
Çoğu insanın sadece kendi rahatını ve yine kendi dünyasını düşünüp hareket ettiği, bencilliğin hüküm sürdüğü bir çağda yaşıyoruz. ‘Bambaşka’ filminin hikâyesi, aslında tam da bu noktada beton dökülmüş vicdanları, belki bir iğne etkisiyle, çatlatıp kendi çapında duyarlılık ve farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Filmimiz izleyicisine Fethiye ve İzmir arasında geçen bir aşk hikâyesini anlatırken güçlü bir sinematografi ile estetik görüntüler sunacak. Ayrıca yeni neslin özellikle sosyal medyada tükettiği, beğendiği ve paylaştığı romantik görselleri, bambaşka bir aşk hikâyesi içerisinde, yaşayan sahneler olarak görebileceğiz. Filmin bu büyülü atmosferinde anlattığımız hikâye, her ne kadar romantik ve keyifli olsa da; yaşanan durumlar hayatın gerçekliğini hatırlattığında izleyici aradığı dramatik etki ile yüzleşecektir. Özellikle simgesel anlatımlarla temellenen ortak acılarımız ve duygu durumlarımız bizi o sanal dünyanın içinden kendi ruhumuzun ve yaşanmışlıklarımızın dehlizlerine sürükleyecektir.

Gerek sistemin gerekse kapitalizmin yarattığı ve dayattığı birey tipi, kendi sorunlarının ve travmalarının üstesinden, kendi başına, gelebilmekte beceriksiz ve tembeldir…  Bu tembelliğinin bedelini genellikle çok başka ve günahsız insanlar ödemektedir. Bizim filmimizde de hayat dolu genç bir kızın yaşadığı kazadan dolayı engelli durumuna düşmesi ve hayata tekrar tutunma umudu anlatılmaktadır. Buradaki kurtuluşun ve yeniden doğuşun temelinde tabi ki ‘aşk’ vardır. Ancak aşk, yine günümüz gerçekliğinin içinde paramparça olmaya mahkûm eski bir duygu olarak kalacaktır. Çünkü insan artık bencildir ve kendi yaralarını dağlamak için başkalarının hayatını yok eder, onların hayatlarına engel olur. Ben bu sorunsala, anlatıyı kurarken ve filmin alt metnini oluştururken; “kimsenin ve hatta engellinin hayatına engel olma” önermesiyle dikkat çekmek istedim. Söz konusu bencillik ve beceriksizlik, bu hikâyede, hayatı normalleşmiş engelli bir kızın hayatına engel olacaktır. İzleyici elbette yeni bir aşkın doğuşunu, en mutlu anlarını, heyecanlarını, iniş ve çıkışlarını melodram türünün kodlarıyla görüp duygusal olarak etkilenecektir. Ancak filmin geneline yansıyan çaresizliğin ve olaylar dizisindeki dramın duygusal etkisi daha derin olacaktır. İşte tam da burada sinemanın temel anlamsal malzemesi olan insan ve insana ait ilişkilenmelerin ortasından, üzerine basarak ve gerçekliği yüzümüze vurarak, geçeceğiz.


Yorum Gönder

0Yorumlar

Mesajınız onaylandıktan sonra görünecektir. Engelliler Haber ve Bilgi Portalı

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !