İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bu Kadar Az Sayılarla Engelli Memur Ataması Yapılamaz !

Toplumda yaşayan on binlerce engelli vatandaşların genel sorunu olan istihdam edilememe maalesef günümüz şartlarında engellileri çok zor durumda bırakmaktadır. Çalışmak ve sosyal hayatta varlığını diğer bireylere göstermek isteyen engelli vatandaşlar bu sayede hem hayata tutulmak hem de var olan engellerini yendiklerini, kendisine ve topluma karşı faydalı bir birey olduğunu hissetmeleri açısından çok önemlidir.

Özellikle Ak Parti hükümetleri döneminde engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak, yaşamlarını daha kaliteli bir şekilde sürdürebilmelerini sağlayacak çok sayıda düzenleme yapılmıştır. Bu da engelli vatandaşlar istihdamı noktasında beklentilerin artmasına sebep olmuştur.

Ancak engellilerin istihdamında Devlet Personel Başkanlığı tarafından gereken özenin gösterilmediği engellilerin ortak görüşüdür. Kaldı ki kamu kurum ve kuruluşlarında toplam çalışan memur sayınının % 3 oranında engelli memur çalıştırılması zorunluluğu var iken bu sayı çoğu kamu ve kuruluşları tarafından göz ardı edilmekte böyle olunca da mevcut verilen engelli kontenjan sayıları yetersiz kalmaktadır.

Burada Devlet Personel Başkanlığı (DPB)’nın yapması gerekenlerin başında, kamu kurum ve kuruluşlarının denetimlerini sağlayarak mevcut %3 lük engelli kontenjan sayısını gerekli yaptırımlar ve cezai müeyyediler sağlayarak elde etmesi gerekmektedir.

Bilindiği gibi, engelli memur adayları, 1 Kasım’da Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU’ nun Kayseri’den engelli memur adaylarına vermiş olduğu ‘yıl bitmeden engelli ataması yapılacak’ müjdesi ile sevinmişti.

Akabinde önce eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı şu anki Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk ÇELİK daha sonra da yine eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ahmet ERDEM açıklamalarda bulunmuş ve Aralık ayında yapılacak olan engelli atamasının önceki yapılan atamalar doğrultusunda yapılacağı bu sayının da 4-5 bin aralığında olacağını kamuoyu ile paylaşmışlardı.

Engelli adayların çok büyük beklentiler içindeyken EKPSS atamalarına bu kadar az bir süre kala hala DPB ve ÖSYM’den bir açıklama gelmiş değil.

Bugüne kadar yapılan açıklamalardan hareketle 2015/2 tercihlerinde 4-5 bin civarında atama yapılacağı tahmin ediliyordu. Ancak kulislerden edinilen bilgilere göre beklenilen bu kadro sayısının gerçekleşme vaktinin 2015/2 tercihleri olmadığı, atamaların bölünerek bir sonraki atamayla birleştirileceğini, yani 2015/2 EKPSS Tercihlerinde yaklaşık 2000 ila 2500 kadro arasında atama yapılacağını geri kalan kısım ise 2016 yılı içerisinde gerçekleştirileceğini belirtmiştik.

Engellilersitesi.com olarak seçim günlerinde yapılan açıklamalardan kamuda çalışma ümidi oluşan, hatırı sayılır bir atama bekleyen binlerce engelli memur adayının mağduriyeti önlenmesi ve kamunun 22 binden fazla engelli istihdamına ihtiyaç duyulduğu gerçeği Yeni hükümet, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve Maliye Bakanın da bilgisi dahilinde olduğu gerçeğiyle en az 4-5 bin kadronun açılması gerektiğini, beklentilerin altında yapılacak engelli atamasının engelli vatandaşlarımız nezdinde büyük hayal kırıklığı yaratacağını belirtmek istiyoruz.

Umut ediyoruz ki yaklaşan 3 Aralık Dünya Engelliler günü ve verilen sözler vesilesiyle engelli memur adaylarına gereken müjde verilecektir.

engellilersitesi.com

Bir yorum

  1. Barış Cirit Barış Cirit

    2015 yılında yapılacak olan 3. Atamada BUTUN ENGELLILER ADINA 10 binin üstünde atama olmasını istiyorum.Sayın Başbakanimiz ve sayın bakanlarimizdan ricaediyorum.Tesekürederim.

Bir yanıt yazın