İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sizce Sağlık Nedir? Kaybedilince mi değer anlaşılır?

Sizce Sağlık Nedir? Kaybedilince mi değer anlaşılır?

Değerli Okuyucularım,
Sizlere ufak bir sağlık sorunumdan bahsetmek istiyorum
Bildiğiniz üzere benim kolumda problem var bacağımda da var.Amenna Allah’tan geldi seve seve katlanırım.Rabbimin bana sınamak için vermiş olduğu bir hediye lütuf derim.

Ama gel gelelim birde madalyonun öbür yüzü var.Zaman zaman benim kolum, engelime bağlı olarak ağrır acır beni inim inim ağlatır. Bununda tek bir sebebi var oda hayatımızdaki olumsuzluklar, hava değişimi, stres vs.

Ben bu ay itibari ile 6 ay oldu bu sıkıntıların hiç birini çekmiyordum ne kolumda ağrı vardı ne sızı vardı ve bu duruma o kadar alışmıştım ki dün ya varmış yarabbim bu günleri bana gösterdiğin için sana binlerce teşekkür ederim diyordum..
Mutluydum hatta doktoruma kontrolüme gidecektim hocam benim ağrılarımdan eser kalmadı…demeye kendimi o kadar hazırlamıştım ki.

Takii O An’a kadar…
Geçen hafta grip oldum, vücudum dirençsiz düştü.Ardından bayram telaşı. Malum ben Osmaniye’liyim, Adananın pis sıcağını bilirsiniz kronik hasta olanları daha bir hasta eden sıcağı vardır hepsi üst üste geldi ve dün beni bir ateş bir ateş bastı ki gece sabahlara kadar ALLAHIM ne olursun koluma zarar vermesin bu ateşim diye diye sabahladım.

Ve sonuç sabah 7 de bir kol ağrısı ile uyandım bir engelli bacağımın sızlaması ile uyandım ki. Vay be nur buraya kadarmış dedim güvenme sağlığına seni yerden yere ruh halini bozacak ufak bir ateş yetermiş dedim. Ve nur senin rüyanda buraya kadarmış dedim.

Peki sizce sağlık nedir?
Sağlık insanın kolunun bacağının tutmaması yada gözünün görmemesi yada kulağının duymaması değildir bence.
Sağlık insanın bir yerleri eksik olsa dahi huzurlu uyuyup huzurlu uyanması değilmidir.
Ağrısız acısız ne oldu ne olacak kaygısız olmadan sadece Kendi engeli ile yaşamayı bilmek değilmidir.

Yazımı okuduğunuz için teşekkürler.

UYARI:Bu köşe yazısının telif hakları Nur Kılıç‘a ve yayın hakları engelsizdunyam.org’a aittir. “www.engelsizdunyam.org” biçiminde aktif bağlantı kurularak, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır. ©

Bir yorum

  1. Adsız Adsız

    Subjektif ve objektif sağlık olarak ikiye ayrılır. Objektif olarak var olan engel her zaman sağlık sorunu olarak karşımıza çıkacaktır. Ancak subjektif sağlık tüm o engellere rağmen kendi sağlığımızı algılama biçimimizdir. Ve bence de önemli olan bu nokta. Benlik algısı hayatımızı şekillendirir. Bu algıyı optimal düzeyde tutmak bizi sağlıklı yapacaktır. Aslında iyilik hali bir adaptasyon sürecidir ve bu süreci başarı ile sürdürmek bizi iyiliğe götürür. Olaya bakış açınızı ve olgunluğunuzu takdir ediyorum.Sağlıkla kalın 🙂

Bir yanıt yazın