İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

KYK bursu’nda kimlere öncelik verilir?

Kredi Yurtlar Kurumu tarafından verilen burs ve öğrenim kredisi için başvurular bugün itibariyle başladı ve 9 Kasım’da sona erecek.
Yapılan başvurularda burs almak için bazı kesimlere öncelik tanınıyor.
İşte burs almak için öncelikli öğrenciler:
ÖNCELİKLİ ÖĞRENCİLER İSTENEN BELGELER
1 Şehit veya Gazi çocukları İlgili kurumdan alınacak belge
2 Sağlık Kurulu Raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler Sağlık Kurulu Raporu
3 Anne babası ölmüş olanlar T.C. İçişleri Bakanlığı MERNİS sisteminden teyit edilmektedir.
4 Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından teyit edilmektedir.
5 Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar Darüşşafaka kurumundan teyit edilmektedir.
6 12/05/2011 tarihli ve 27932 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Milli Sporcu Belgesi Verilmesi Hakkında Yönetmelik” hükümlerine göre “Milli Sporcu Belgesi” almış yüksek öğretim öğrencilerinden Spor Genel Müdürlüğü tarafından milliliği teyit edilen öğrencilere aylık burs tutarı kadar (Doping yaptığı ilgili Kurum tarafından bildirilenler hariç) T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığından alınacak belge, Milli Futbolcular için Futbol Federasyonundan alınacak belge
7 12/04/1991 tarihli ve 20843 sayılı Mükerrer Resmi Gazetede yayımlanan 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun 21 nci maddesi (ı) bendi; “Terörle mücadeleden dolayı köyleri boşaltılan üniversite çağındaki öğrencilere ve ölenlerin çocuklarına yüksek öğrenimleri süresince Devletçe karşılıksız burs verilir” hükmü kapsamında olanlara Öncelik belgesinin mülki amir (illerde Vali, ilçelerde Kaymakam) imzalı olması gerekir.
8 2014-2015 öğretim yılında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca belirlenen her öğrenim dalındaki ham puan bazında ilk 100′ e giren öğrenciler ÖSYM den teyit edilmektedir.
9 2014-2015 öğretim yılında yükseköğrenim öğrencisi olarak Kurumumuza başvuran ve 13.05.2014 tarihinde Manisa Soma maden ocağında meydana gelen kaza nedeniyle babası vefat eden öğrenciler T.C. İçişleri Bakanlığı MERNİS sisteminden teyit edilmektedir.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın