İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

EKPSS tercihleri neden gecikiyor, DPB Başkanı cevapladı

DPB Başkanı Kumbuzoğlu bu sabah TRT Haberin konuğuydu. Çeşitli açıklamalarda bulundu

Devlet Personel Başkanı Kumbuzoğlu bu sabah TRT Haberin konuğuydu. KPSS, EKPSS ve birçok konuda açıklamalarda bulundu. EKPSS tercihleriyle ilgili gelen soruya şu cevabı verdi:

“EKPSS 27 Nisan’da yapıldı, bu sınav 2 yıl geçerli, bir sonraki sınav Nisan 2016’da yapılacak. İlk yerleştirmeyi biz Milli Eğitim Bakanlığı’na Şubat ayında yaptık, bin 620 kişi. ikinci yerleştirme çalışmaları devam ediyor. 3 bin rakamı söz konusu idi. Bunu daha da artırma noktasında kamu kurumları ile istişare ediyoruz şu anda, bu sayıyı artırma noktasında gayretlerimiz devam ediyor.

Şöyle bir sıkıntı var: Şu anda 23 bin kişilik açık var, Toplam 35 bin kişi kamuda çalışıyor şu anda. Bu 23 bin açığın yüzde 90’ına yakını Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nda. Ama engelli kardeşlerimizden bu havuzda olan yok, doktor yok, ebe yok, hemşire yok, öğretmen yok, zabıt katibi yok, din görevlisi yok. Bu noktada bu boşlukları yaşıyoruz. Soruyorlar; “Bu 23 bin kişiyi niye yerleştir miyorsunuz?” sebep işte bu. Havuzda bu kadrolara uygun kişiler yok. Engelliler kendilerini geliştirmeli, saydığımız bu kurumlarda biz zaman zaman elimizden geldiğince kadroları genel idareyle değiştirme noktasında yardımcı oluyoruz. Ama bunu yaparkende kurumların orgnik yapısını bozmamaya çalışıyoruz.

Kaynak: engellilersitesi.com

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın