İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Engelli de Kardeşimiz

Sağlıklı yaşam sürdüren
Sakatları görmez misin?
Onların zekası yüksek,
Severek iş vermez misin?

Bir bütünün parçasıyız,
Lalezâr gül bahçesiyiz.
Gelin kızın bohçasıyız,
Engelli de kardeşimiz.

Birlikten dirlik doğar,
Yaşam tatlı güzel bahar,
Hak Teala’dan rahmet yağar
Engelli de kardeşimiz.

Dağ bayır gezer oynarız,
Sevinçle gönül eyleriz,
Elden gelmez neyleriz,
Engelli de kardeşimiz.

Mutluyuz sıcak aşımız,
Sadık dostlar sırdaşımız,
Bu bir yaşam savaşımız,
Engelli de kardeşimiz.

Ayağınız değmesin taşa
Hem ağam hem de paşam
Özürlüye tanı yaşam
Engelli de kardeşimiz.

Eğitim ile iş verelim
Biraz olsun güvenelim.
Gelin birlikte sevelim.
Engelli de kardeşimiz.

Çalışır üretken insan
Sevecen güzel bir can
Keşke olabilsek derman
Engelli de kardeşimiz.

ACAR eğitim işi gerek
Neme lazım dememek
Tek bir vücut, cümle yürek
Engelli de kardeşimiz.

AHMET ACAR / SİVAS

15 Yorum

  1. Müslüman olduğunu söyleyen bir toplumda engelli bir kardeşimizin böyle bir şiir yazmış olması bi bence bi utanç..edebi anlamda tabiki taktire şayan bir durum ama bu şiiri yazmak zorunda hissettirmişiz ona yazıklar olsun insanım diye gezen ayrımcılara…Tabiki her biri bizim kardeşimiz kimse durumunu seçmiyo ve kimin ne olacağı belli değil..Şiiri yazandan da bizim okumamız için yayınlayandan da Allah razı olsun..Sevginin en hasıyla kalın inşaallah..

  2. düşününce gerçekten biz engeli olan insanlar için ne yaptık ki bu zamana kadar?ne duyduk,ne gördük,nede konuştuk…tek icraatımız susmak oldu.3 maymunu oynayan bir toplumuz genel itibariyle.evet bu tanım bize yakışıyor…

  3. Herkes konuşmaya gelince mangalda kül bırakmaz ama işine geldiği gibi davranır. İyi insan azalıyor, iyi sandıklarının yüreği çöp yeri gibi bazen, dünya bir tuhaf oldu ya.

  4. "Engelli de kardeşimizdir" sloganına yan gözle bakan insanın insanlığından zaten şüphe etmek gerekir…
    Böyle bir cümleyi kurmaya mecbur bırakılmak dahi bence bir zulümdür…

    Şekli,şemali,eksiği,fazlası ne olursa olsun en başta hepimiz insanız ve kardeşiz…

  5. Sevgili İçimde ki Yolculuk,
    Çok haklısın hepimiz kardeşiz fakat çürük elmalarda yok değil.Onlara gereken birlik olarak gereken cevabı vermeliyiz.Değerli yorumun için teşekkürler.

    Sevgili DBP,
    Çok güzel bir tespitte bulunmuşsun.Eğer bu tema da bir şiir yazılmışsa , biryerlerde eksikliklerin olduğuna dalalettir.Bu eksikjilikler inş.Hep birlikte düzelecek.Sizde bu şiiri okuduğunuz ve bu anlamlı yorumunuzdan dolayı Allah razı olsun.Sevgiyle ve sağlıcakla kalın.

    Sevgili The Turk,
    Yanımızda olmana sevindim.Teşekkür ederim değerli yorumun için.

    Sevgili Ayliz,
    Hepimiz kardeşlik için elimizden geleni yapmalıyız.Herşey için geç olmadan.Değerli yorumun için teşekkürler.

    Sevgili Allımorlu,
    Malesef toplum ve bizi yönetenler bizlere tam olarak sahip çıkmıyorlar.Bize İkinci sınıf vatandaş muamelesi yapılıyor.Bu bir gerçek. Ne zaman devlet,toplum bir arda ortak karar almaya başlar o zaman sorunlar da düzelir.
    Değerli yorumun için teşekkürler Allımorlu,

    Sevgili UfukÇizgisi,
    Öncelikle hoş geldiniz.
    Genel sıkıntı icraatın olmamasından kaynaklanıyor.Bir yerlerde sözler veriliyor ama ertesi gün unutuluyor.Böyle oluncada ortada güven diye bir kavram kalmıyor. İnşallan düzelecek diyelim.
    Değerli yorumun ve ziyaretin için teşekkürler.

    Sevgili Hakan-can Kardeşim,
    Bu güzel sözlerin için teşekkürler.Engel fizikte değil, yürektedir.Yürekteki engeller kalktıkça şekil,şemal,görünümün önemi kalmayacaktır.Değerli yorumun ve ziyaretin için teşekkürler kardeşim.Sevgiyle ve sağlıcakla kal…

  6. Adsız Adsız

    arkadaşım,şiir gerçekten de içten yazılmış her kelimesi bunu anlatıyo,ama bişey varki onun engelli olmasının bence tedavisi yok yani insanların beyninin,bakış açısının engeli,mutlu,huzur dolu yarınlar diliyorum,sevgiler…

  7. Sevgili Ferzan,
    İnsanların engelliye bakış açısı fiziki özelliklerin yoksunluğundan çok kalp güzelliğine doğru yöneldikçe sorunlar düzelecektir.Bu güzel yorumun için teşekkürler arkadaşım.Sevgiyle kal…

  8. maalesef toplumumuz engellilik konusunda bilinçsiz.bu konuda eğitim şart.topluma bizlerin de insan olduğumuz,duygularımızın olduğu ve diğer insanların sahip olmak istedikleri herşeye bizlerin de sahip olmak istediği anlatılmalı.bu bilinçlenmeden sonra zaten gerisi gelir.ama ben bunları görür müyüm hiç bilemiyorum…

  9. Sevgili Sihirli Sepet,
    Bu konuda çocukluktan başlayarak gerek aile,gerek okul, gerekse toplum olarak hepimiz bilinçlenme konusunda gereken eğitimi almalıyız.Seninde bahsettiğin gibi bunları yapmak için somut adımları hiç görmüyorum aksine engellileri daha da üzecek kararlar alınmaktadır.
    Değerli yorumun için teşekkürler Sihirli Sepet.Yüreğine sağlık.

  10. Nekadar anlamlı bir şiir Ahmet kardeşimizin yüreğine sağlık keşke herşey şiirlerde yazılarda sözlerde kalmasa gönül herşeyi bir tutyor ama sadece birkaç kişiyle olacak işler değil bunlar toplumca bilinçlenmeli herkese saygı sevgi gösretmeyi öğrenmeliyiz.

  11. Sevgili Şirinem,
    Gerçekten Ahmet kardeşimiz çok güzel yansıtmış engellilerin olan duygularını.Ancak seninde bahsettiğin üzere ortada somut şeylerin olması gerekmektedir.Az çok birşeyler var ama daha iyiye neden ulaşmalıyım.İnşallah toplum olarak en kısa zamandan bu bilince ulaşırız.
    Değerli yorumun için teşekkürler canım kardeşim.Sevgiyle ve sağlıcakla kal…

Bir yanıt yazın