İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Küçük Sümeyye Engel Tanımıyor

DOĞUŞTAN iki kolu olmayan ancak ayaklarıyla resim yapabilen ve havuzda yüzen 6 yaşındaki Sümeyye Boyacı, eğitime başladığı ilköğretim okulunda özel masa ve sandalyesine kavuştu.

Öğretmenleri, sınıf arkadaşlarının elleriyle, Sümeyye’nin ise ayaklarıyla yazı yazmayı öğrenmeye çalıştığını söyledi. Okul Müdürü Zafer Çetin, “Onu diğer öğrencilerden ayrı tutmadık. Arkadaşları Sümeyye’yi kısa sürede kabullenip ona sahip çıktı” dedi.

Eskişehir Özel Samanyolu Gülbahar İlköğretim Okulu 1-B sınıfı öğrencisi Sümeyye Boyacı, okuluna ve arkadaşlarına kısa sürede alıştı. Okul yönetimi Sümeyye’nin ayaklarıyla yazı yazabilmesi ve yemek yiyebilmesi için hem sınıfa hem de yemekhaneye özel masa ve sandalye yaptırdı.

19 kişilik 1-B sınıfında özel masasına ve sandalyesine kavuşan Sümeyye Bolacı, ayaklarıyla çantasından çıkardığı kalemle defterine yine ayaklarıyla çizgi çizerek yazı yazmayı öğreniyor. Sınıf arkadaşlarını ve öğretmenini çok sevdiğini belirten Sümeyye Boyacı, evde de resimler yaptığını söyledi.

Özel Samanyolu Gülbahar İlköğretim Okulu Müdürü Zafer Çetin, Sümeyye Boyacı’nın kimsenin yardımı olmadan da kendi işlerini yapabildiğini belirtti. Bir kadın yardımcı hizmetliyi teneffüs ve yemek saatinde Sümeyye ile ilgilenmesi için görevlendirdikleri belirten Zafer Çetin, “Ancak Sümeyye’yi diğer öğrencilerden ayrı tutmadık. Onlar ne yapıyorsa Sümeyye de onu yapıyor. Zaten her şeyi kendisi yapmak istiyor. Yardımcı hizmetlimiz yemek yedirmek istiyor ancak o kendi yemeğini kendisi yiyor. Ayaklarıyla çatal ve kaşığı tutuyor. Hem sınıf arkadaşları hem de diğer sınıflardaki öğrenciler Sümeyye’yi kabullendi. Ona sahip çaktılar. Sümeyye’de onlara alıştı” dedi…

Kaynak :

NoEngel Yorumu:
İnsanın istediği zaman neleri başarabileceğinin gösteren en güzel örneklerden biride Sümeyye’nin başardıklarıdır. Bu tür örnekler çoğalması için engellilere en başta devletin ve sonrasında toplumun desteğinin büyük önemi vardır.Onlara yeter ki ufak bir umut ışığını çok görmeyelim.Sevgiyle ve sağlıcakla kalın…

18 Yorum

  1. Adsız Adsız

    Sevgili kardeşim,önemli bir konuyu bloguna taşımışsın.Öncelikle,sana çok teşekkür ederim.
    Sümeyye'ye yardımcı olan,herkesten Allah razı olsun.
    Dilerim,diğer okullarımız da,bu uygulamayı örnek alsınlar.
    O kadar ihtiyacımız varki…
    Sevgiler…

  2. Hayatta daha hiç bir zorluğu yaşamadan.. " offf ne zor şeylerle uğraşıyorum"diyen bizlere ne güzel bir örneksin sen küçük melek..

    En küçük bir zorlukta pes edip gidenlere ne güzel bir örneksin. Her şeye rağmen, hayata tutunmak yerine , ellerini bırakıp aşağıya düşmeyi göze alanlara ne güzel örneksin..

    yolunda.. bahtında.. açık olsun..mınık meleğim.. mutlu ol.. ama hep mutlu ol…

  3. Bu gibi örnekleri görüp çok şükretmeli,bizler ise hâla yok oyumuz yok yok buyumuz yok ,ufacık şeyleri kendimize der edip hayatı kendimize zehir ediyoruz,ne kadar güzel bir örnekk, rabbim yardımcısı olsun inş.

  4. Sevgili Doğa,
    O küçük melek çoğumuz için bir simge halinde.O kocaman yüreğiyle kalbiyle neleri başarabildiğini hep birlikte görüyoruz. Umarım daha nice engelleri başarı ile aşar. Değerli yorumun için teşekkürler.

    Sevgili Emrah Ateş,
    Yaşama ve mücadele azmi bu olsak değerli arkadaşım.Hepimiz örnek almalıyız.Değerli yorumun için teşekkürler.

    Sevgili Emin Bey Kardeşim,
    Bu güzel sözlerin için teşekkürler.Allah hepimizden razı olsun.umarım daha nicelerine bu güzel olay örnek olur. Değerli yorumun için teşekkürler kardeşim.

    Sevgili Siyah Kelebek,
    Malesef elimidekinin değerini kaybetmeyince anlamıyan insan çok .Sneın bahsettiğin insanlarda bu kategoride. Umarım İnsanlar insanlar elindeki değerlerin farkını kaybetmeden anlar.
    Değerli yorumun için teşekkürler arkadaşım.

    Sevgili Melis,
    Çok haklısın herşey yürekte başlıyuor.O yürek engelli olmasın yeter ki.Değerli yorumun için teşekkürler.

    Sevgili Kamran,
    Değerli yorumun için teşekkürler.

    Sevgili Emin,
    Değerli yorumun için teşekkürler.

    Sevgili Aşk Güneşi,
    Bu güzel dileğin ve değerli yorumun için teşekkürler.

    Sevgili Muko,
    Dimi yani nediyoruz,arabam yok, uçağım yok vs. şikayet edip duruyoruz.Bir kolun değerini parayla ölçülemiyor ama biz ufak tefek şeyler için hep şikayet ediyoruz. Olması gereken hayatın güzellikleri için elimizdekilerle de mutlu olmayı öğrenebilmektir.
    Değerli yorumun için teşekkürler.

  5. selam noengel,yaşı küçük ama kendisi büyük bir örnek,herşeyiyle engelsiz olan biçok insan da yaşama sevinci yok,bence onlara örnek göstermek lazım,maşallah rabbim sümeyyenin içinden yaşama sevincini hiç eksiltmesin,mutlaka önüne çok çeşitli zorluklar ve kendini bilmez insanlar çıkacaktır ama eminim ki onları da aşabilir,selamlar…

  6. A.Slm Ferzan Hanım, Hoş geldiniz.
    Sümeyye ye de senın kolun neden yok dıyen çocuklar,insanlar olacak, onuda küçümseyecekler,onada bu elbise sana yakışmamış diyecekler, hatta sen yapamazsın bırak diyecekler ama o pes etmeyecek mücadele edecek.Hayat mücadeledir ve bu mücadeleden ne kadar başarılı çıktığını,zamanla hepimize gösterecektir.Yolun açık olsun sevgili sümeyye diyelim.
    Değerli yorumun için teşekkürler ferzan Hanım.

  7. Sevgili Stil Direktörü,
    Gerçekten çok zor görünüyor.Ama zoru başarmanın verdiği haz herşeye değer.Ailecek bu kızımız bu zorlukları yenecek.Bu ışık var.Değerli yorumun için teşeklürler.

  8. Adsız Adsız

    Selamün Aleyküm, yazınızı okuyunca o kadar duygulandım ki anlatamam.Sümeyye'meleğe binler maşaallah.Allah nazarlardan saklasın.Eminim ki, hayatı boyunca inşaallah başarıdan başarıya koşacak.Onun yapdıklarını yapamayan veya yapmak istemeyen ya da elindekilerinin hala değerini bilmeyen, o kadar çok insan var ki,bu masum melek gerçekten herkese azmin gücünü ispatlıyor.Yazılacak o kadar çok şey var ki.Ama bazen sükut etmekte daha tesirli.Sümeyye her şeyi hal duası ile çok güzel ispatlıyor.Paylaşımınız için Allah razı olsun.Önemli konulara yer veriyorsunuz.
    Cumanızı tebrik eder, hayırlara vesile olmasını dilerim.Muhabbet ve dualarımla.Allah'a emanet olunuz.

  9. Aleyküm Selam Sevgili Kalp Aynası,
    Sümeyye sadece bir örnek daha nice azim ve başarı öykülerini ömrümüz yettiğince burada paylaşacağım. Bu başarı öykülerinin çoğalması hepimizin genel bir beklentisidir.Bunun içinde hepimize gücümüzün yettiğince görevler düşmektedir.Kimimiz dua ederek,kimimiz elinden tutarak yardım edebiliriz.Yeterki yardım etme duygumuzu acıma hissiyle değil bir görev bilinci ile yapmamızdır.Değerli yorumunuz,ziyaretiniz için teşekkür eder.Hayırlı cumalar dilerim.Sağlıcakla ve mutlulukla kalın.

Bir yanıt yazın