İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kadir inanır Karakalem Portre,Sanatçı karakalem resimleri

15 Nisan 1949’da Ordu’da doğan Türk Sineması’nın büyük oyuncularından Kadir İnanır, oyunculuk hayatına foto-roman’lar ile başladı ve “Son Yedi Adım Sonra” isimli film ile sinemaya geçti. Türk sinemasının yetiştirdiği yıldız oyunculardan biri olan Kadir İnanır’ın önemli filmleri arasında, başrollerini Türk Sineması’nın Sultanı olarak bilinen Türkan Şoray’la paylaştığı “Dönüş”, “Selvi Boylum Al Yazmalım”, “Yılanların Öcü” filmleri ile Ah Güzel İstanbul, Tatar Ramazan, Bir Yudum Sevgi filmleri yer alıyor.

İnanır, 2003 yapımlı sinema filmi “Gönderilmemis Mektuplar”da, başrolü Türk Sineması’nın Sultanı Türkan Şoray’la birlikte paylaştı. Türk Sineması’nın efsanevi ikilisi, 24 yıl aradan sonra bu filmle birlikte biraraya geldi.

Not: Bu karakalem çalışması Kadir İnanır’ın gençlik döneminde ki bir resiminden yapılmış olup, şu anki halinden biraz uzak görünebilir.Ayrıca resim ilk çalışmalarımdan biri olup, çizim açısından birazcık daha yenilere göre iyi olmayabilir.

7 Yorum

  1. Çizim çok çok güzel olmuş Noengel..

    Biliyorum ki bizim yorumlarımız senin nazarın da çok kıymetli.. Resimi ben Kadir İnanır'a çok fazla benzetemedim.Belki gençlik yıllarına ait bir çizim olduğu içindir ,benim kafamda ki Kadir İnanır şu anki hali ile gözümün önünde..

    Emeklerine yüreğine sağlık..

  2. Sevgili Öykü,
    Beğendiğine,ziyaretine,değerli yorumuna için teşekkür ederim.Sağlıcakla kal…

    Sevgili Doğa,
    Çizimimi beğendiğine sevindim.Cidden bu resim benimde içime pek sinmemişti.Ama Kadir İnanır'ında bundan güzel resmini bulamamıştım.Şimdi daha iyi yorum için orjınal resmıde koydum ki durum daha iyi anlaşılsın diye.
    Değerli yorumun ve ziyaretin için çok teşekkür ederim.Sağlıcakla ve mutlulukla kal…

  3. Adsız Adsız

    Merhaba canim

    ne güzel bir dünyan var senin böyle!

    cok duygulandim böylesi güzel bir dünyan olmasina….Cok hosuma gitti…

    Bu dünyana bir kapi aralamak icin,bu resmi ve bir yazini alip gidiyorum…

    o güzel yüregin dert görmesin.

Bir yanıt yazın