İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Necati Şaşmaz Karakalem Portre,Sanatçı Karakalem Resimleri

Abdulkadir Şaşmaz’ın oğlu olan Muhammed Necati Şaşmaz 1971’de Elazığ’da doğdu. Asıl mesleği turizmcilik olan Şaşmaz, eğitimini Kanada’da tamamladı.

Amerika’da 6 sene kalan Şaşmaz, 2001 yılında bir süreliğine ailesini ziyarete geldiği sırada geri dönüş uçak biletini 11 Eylül 2001 tarihine aldı. Amerikada yaşanan saldırılar sebebiyle uçağı Amerika’ya varamadan geri dönen Şaşmaz, sonradan ailesinin çekincesi ve ısrarı üzerine Amerika’ya dönmekden vazgeçti.

Hayatına Türkiye’de devam etme kararı alan Necati Şaşmaz, Ankara’da sigorta acentesi açtı. Çok geçmeden İstanbulda Osman Sınav’la bir iş görüşmesine oturdu. Kendisine bir yapımın senaryo ekibinde yer alması teklifi geleceğini beklentisi ile görüşmeye gitti. Osman Sınav’ın “Bir dizi düşünüyoruz, seni de başrolde düşünüyorum” sözlerine, düşünmek istediğini söyleyen Şaşmaz, bir ay sonra teklifi kabul etti.

Hayatını tamamen değiştirdiğini söylediği Kurtlar Vadisi projesine böyle başlayan Necati Şaşmaz, özel hayatının kalmadığını, “Beni sadece Ankara’da ismimle çağırıyorlar, İstanbul’da herkez Polat diyor” sözleri ile dile getirdi.

5 Yorum

  1. Canım ciğerim Merhaba,

    Sesini duyduk nihayet, Necati Şaşmaz sayesinde!.. Nerelerdesin, görünmüyorsun?.. Bizi ıssız, sessiz bıraktınız buralarda.. 🙂 Herkes tatillere gitti galiba, blog dünyası çok sakin.

    Şimdi, portreye gelelim.. Eğer, Necati Şaşmaz demeyip, Polat Alemdar deseydin; Bu Polat olamaz derdim. Polat'la alakası yok çünkü. Necati Şaşmaz olabilir, ona bir iddiam yok. Çünkü, onu iyi tanımıyorum. Yani Polat olmadan önceki hallerini, özel yaşamında farklı bir giyim ve sstili olabilir. O nedenle Polat karakterinde değişikliğe uğramış olabilir.

    Yukarıda yazdıklarım, bilgiç birinin eleştiri yazısı değildir. Onu da, hemen belirteyim. Portreye ilk bakışta ki, acizane gözlemim. Necati Şaşmaz kişisi ile hiç müşerref olmadığım için, beni mazur gör. Polatı ise, bir kaç kez dizide şöylesine görmüşlüğüm var. Düşün işte ne kadar cahil cühela biri olduğumu.

    Canımın içi arkadaşım, bu kadar eleştiri yeter sanırım. Biraz da dozunda bırakmak lazım. Ellerine sağlık, güzel olmuş. Birine benziyor ama çıkaramadım. Çatık kaşlı kişileri de severim ayrıca.. :DD

    Sevgiyle kal, canım arkadaşım..

  2. Sevgili hakancan can kardeşim.
    Sen söylersinde ben çizmem mi? Bundan sonraki çalışmam da memati olacak.Değerli yorumun için teşekkürler.

    Sevgili Arzucum,
    Demek bu çizimi beğenmedin ama açıkça söylemekte istemiyorsun.Eveleme,geveleme yapıyorsun yani. 🙂 Arzucum açıkçası fazla benzemesi de önemli değil yaa.Aynısını yapacaksam nıye çizim yapıyım ki bir fotoğraf koyarım olur biter.Bu polat çizimi benim tarzım olsun emi.:)
    Ayrıca buralarda görünmüyorsun diyorsun.Ben buralardayım,siteyle fazla ilgelenmiyordum.Yaz rehaveti açıkçası bende de var.Cbox işine gelince ben senin kadar ilgilenemem ki konuklarla.Hadi sırf sen olsan sorun olmazda, bır mılyın kısıyı nasıl idare ederim demi. 🙂

    Canım değerli yorumun için çok teşekkür ederim.Blogumu hergeldiğinde renklendiriyorsun.
    Sevgiyle kal…

  3. Aşkolsun canım arkadaşım.. Aşkolsun kelimesinin anlamını sen çok iyi bilirsin. Bilhassa ben, sana çok kullanırım, bunu da biliyorsun.

    Çizimi beğenmediğime dair, ne yazmışım ayol.. 🙂 Polat'a benzememiş dedim. Ama, sen zaten Necati Şaşmaz'ın portresi diye kendin üzerine basarak belirtmişsin. Buna da ben itiraz etmiyorum demişim. Çünkü, Necati Şaşmaz'ı tanımadığımı söylüyorum. Burada, senin çizimini eleştirdiğim filan yok. Sonra, resim eleştirisi yapmak kim, ben kim?..

    Tamam mı, canımmmmmmm.. :))))

  4. Sevgili Arzucum,
    Tamam haklısın canım arkadaşım. 🙂 Sen beğenmedine dair bişey yazmadın,bende bişey demedim.Ayrıca gerekte yoktu açıklaman için ama saolasın benim düşünceli arkadaşım.
    Sağlıcakla ve sevgiyke kal canımmmmmm. :))

Bir yanıt yazın