İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Engelliler Haftası ve Nick Vujicic

Nick Vujicic tanımayanınız yoktur.Avustralya doğumlu 26 yaşında olan bu azimli insanı bir kez daha blogumda tanıtmaktan ve yaşama azmini,engellere baş kaldırışını burada ifade etmekten gurur duyacağım.

O bir anlamda engellilerin sessiz dünyasının aydınlık yüzü,sesi olmuş birisi.O müthiş bir insan.Çoğu engelli onun bu başarılarını,yaşama azmini gördükçe bir kez daha hayata sıkı sıkıya tutunmak konusunda kendinde güç buluyor.Çünkü onun yaptıkları her engelli insanın kaldıracağı bir olay değil.Doğuştan kolları, bacakları yok ve sadece iki parmağı olan bir ayağı var.Ama o iki parmağıyla dünyayı parmağında oynatıyor desek tespihte hata etmiş olmayız.Milyonlarca hayranı var ve engelli,engelsiz çoğu insanın idolü olmuş durumda.İnsanlara hayatla ilgili çok güzel dersler vermesinin yanında,umutsuzluk üzerine mantıklı konuşmaları,insanın içine işliyor.

Her insan hayatta zaman zaman bu derece umutsuz olduğu zannedilen durumlara düşebilir; hatta tekrar ayağa kalkabilmek için her türlü imkan ve
enstrümandan yoksun da kalabilir…

Nick Vujicic:Sizlere soruyorum diyor:

“ben 100 kere tekrar ayağa kalkmayı denesem ve 100’ünde de başarısızlığa uğrasam,tekrar ayağa kalkabilme konusunda tüm umutlarımı yitirmeye hakkım veya şansım var mı?”

“yani artık sizce 101. seferi hiç denemeyi dahi düşünmemeli miyim? maalesef benim öyle bir şansım yok; yaşamımı devam ettirebilmek için ne yapıp edip tekrar ayağa dikilmek zorundayım !
Ne yapıp edip kendime ayağa kalkmak için bir destek noktası hayal etmek bunu yaratmak zorundayım… işte şimdi yapacağım gibi…” diyor. Ve küçük bir destekle ayağa kalkıyor.Ve tüm seyirciler onu elleri parçalanırcasına alkışlıyor.

Engelliler haftasına girdğimiz şu dönemde bu başarı öyküsünü yayınlayarak, azim ve mücadele gösterirsek hiç bir engelin önümüzde duramayacağının örneğini vermek istedim.

Tüm engellilerin Engelli Haftası kutlu olsun.

12 Yorum

  1. No Engel kardeşim,videoyu izledim,inan çok etkileyiciydi..
    Nick harika bir ders veriyor,sadece engellilere değil,heerkese veriyor bu dersi…

    Sevgiyle kal candostum…

  2. Canım kardeşim çok güzel bir video çokta duygusal ama asla umutlarımızı kaybetmiyelim çoğu engelsizlerin başaramadığını en güzel şekilde başarmış Nick 🙂 sevgilerimle

  3. Sevgili Karamel,
    Bende videoyu izlerken çok duygulandım.Bu hayatta ne kadar çaresiz olsanda umudunu yitirmeyip çabalarsan tutunacak bir dal elbet bulanabileceğini bir kez daha görmüş olduk.
    Engellililer haftası kutlaması ve yorumun için teşekkür ederim arkadaşım.

  4. Sevgili Ayliz,
    Nickten öyle ya da böyle hepimizin ders çıkarması lazım gelen bir kişilik.
    Kutlaman kabul ediyor,sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum Ayliz kardeşim.

  5. İzlerken insanın gözleri doluyor, gurur verici gerçekten.
    bişeyden şikayet edeceksem defalarca düşünmem gerektiğini hatırlatıyor bu insan bana.Helal olsun dıyorum, engellier haftamız kutlu olsun.

  6. aslında böyle çok azim dolu bir engelliyi beyinleri engelli insanların daha çok örnek alması taraftarıyım.her türlü imkana sahip sağlığı yerinde olupta hayattan hala hep şikayet eden zavallı insanlar ders çıkaarsınlar bence.

    az daha unutuyordum engelliler haftaı kutlu olsun ama bu demek değilki sadece gözle görülen bir engele sahip biri için kutlansın beyni özürlü olan ama sağlam görünenlerinkinide ben ktluyorum

  7. Sevgili Arzucum,
    Tebriklerini mutlulukla kabul ediyorum.
    Aslında bu yazımda engelli sorunlarına değinecektim ama dedim ki engelli sorunları bir şekilde gündeme geliyor asıl önemli olan kafa yapısı ,düşünce açısı olarak engellilere bakış açısından bahsedelim ki bu bilinci yakalayan insanlar engellilere karşı daha bir bilinçli olsun,sorunlarına çözüm bulmada daha bir istekli olsun istedim.Tabi bunu sadece bu yazıyla değil, paylaştığım diğer yazılarla da anlatmak istedim.
    Değerli yorumun için teşekkür ederim canım arkadaşım.

  8. Canım arkadaşım,

    Ben de öncelikle Engelliler Haftasını kutlayarak başlamak istiyorum sözlerime.

    Nick Vujicic'in dediği gibi, "destek noktası hayal edip" bu destekten güç almak. Bu düşünce tarzını, gerçekten sadece engelliler değil, tüm insanlar kullanmalı. Herhangi bir sorunla karşılaşan ve bunu çözmekte çaresiz kalan tüm insanlar için, bulunmaz bir yapı taşı. Böyle bir düşünce tarzını yakalayabilmek çok önemli.

    Çok teşekkür ederim canım, böylesi bir kişiden söz ederek, onun düşüncelerini bizlerle paylaştığın için.

    Engelliler Haftanızı tekrar kutlarım. Sevgiyle kal, canım arkadaşım..

  9. Sevgili Doğa,
    Çok haklısın.Sadece engelliler için değil sağlıklı insanlar içinde geçerli bir hikaye bu.Hayatta yaşadığımız zorlukları karşı bıkmadan,usanmadan mücadele etmeliyiz.Bu hayat mücadelesinde yere düşsek bile kalkmasını bilmeliyiz.Değerli yorumunuz için teşekkürler.

Bir yanıt yazın